18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Korcsolya vagy kocsonya?

Megosztás
Szabadidő

Hirtelen odapillantva elnézhetjük, és félreértelmezhetünk reklámokat. Kicsit lassabban élve pedig azt látnánk, ami a valóság...


A minap akadtam egy hirdetésre, amiben a téli szezon kezdetéhez kapcsolódó korcsolya pályára invitálták a kedvet érző korisokat.
Természetesen én elsőre kocsonyának olvastam. Kocsonya a pajtában, még értelme is van. El is tűnődtem, hogy az ünnepekre készülődve szokás a kocsonya főzés is. Belemerültem a régi emlékképekbe. Aztán tovább engedtem a figyelmemet a plakáton hulló pelyhekre, vidám arcokra és a jegen futó korcsolyára. Elég nehezen, de végül csak helyére állt bennem a rend nagy hahotázás közepette. (Szándékosan nem irtam vihogást, pedig inkább az volt.)
Milyen könnyen eltérít bennünket néhány betű.

Pedig mostanában figyelek arra is, hogy ne pörögjek túl, ne vigyen el a káoszos sokaság sötét energiája, a rohanásból lelassulva valahogyan tisztább a kép. Ez jó érzés. 

Tudni, hogy képesek vagyunk lelassulni. Ritmust váltani. Az élet ritmusunk a külső környezethez hangolni. Rohanásban mennyire látunk tisztán? 

Miért érdemes néha lelassulni?
Hol van az a pont, amikor kimondod elég volt? Pihenni szeretnék. Megengedhetem e magamnak a csendes nyugalmat?

Gyerekzsivaj, határidők, suhanó autó áradatban csúcsforgalom közepén...Reggel még eltervezed a hasznos időket, kitöltöd a gyermek üzenőjét, sietsz munkába, mézeskalácsot sütsz a télapóra, ja az már megvan csak díszíteni kell..., bevásárló listát írsz a hétvégére, a közelgő szülinapi meglepetésről gondoskodsz,...élvezed vagy épp mérgelődsz, de érzékeled lüktet a család izzó fénye, mely az adventi készülődésben fokozódik.

Aztán végre leülsz (vagy lerogysz a fáradtságtól) megnézni a koripálya szélén a szomszéd kislány kacagó arcát, közben találsz egy pillanatot ami éltet a következőig. Majd teszed a dolgod, a sorskereked tovább fordul egy kedves családi ünnepre vagy csak főzöl egy adag finom kocsonyát. Beleteszed mindenki kedvencét, megvárod míg megdermed és belekóstolsz.

Abban a pillanatban rájössz, hogy minden út a pillanathoz vezet, ahol Önmagaddal találkozol. Úgy hívják öröm.

A betűk táncával a plakáton kívánok szeretetteljes készülődést. Köszönöm, ha elolvastál. Pataki Ági a PÁRTA Műhelyből

Pataki Ági művészet-terapeuta, Lélekember.
Egyéni konzultáció, és csoportfoglalkozások időpont egyeztetéssel.
06306380738
patakiagi74(kukac)gmail.com
PÁRTA Műhely közösség


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat