18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Költözés kisállattal

Megosztás
Életmód

Nekünk embereknek sem egyszerű költözni, de mit élhetnek át a kutyusaink, cicusaink?


Határozottan eldöntöttem, hogy nem vállalok plusz munkát a kutyakozmi mellé, kihozom belőle, ami benne van.

Behordtam a kutyát dolgozni, hogy gyógyuljon a kis lelke, de persze az enyémet kellett gyógyítsa. 

Közben elkezdett velem ismerkedni egy fiú (később kiderült FÉRFI). Fél évvel később már mondhatom, hogy egy pár voltunk. Ő tudta, hogy nem csak velem kell számolnia, hanem a kutyával is. És számolt is. 

A döntés, hogy nem vállaltam plusz munkát és kiálltam az elképzelésem mellett jónak bizonyult, egyre több vendégem lett. Anyukáméktól kaptam egy induló segítséget, hogy külön tudjunk költözni.

Elindult egy jó irányba az életem, és kezdtem kiegyensúlyozott lenni A következő évet a kutya anyukáméknál töltötte velünk együtt. 

Anyu volt a bébiszitter, míg mi állandóan dolgoztunk, hogy el tudjunk költözni.

Közeledett a költözés és már gyomorgörcsöm volt, mi lesz a kutyával. 

A barátnőim azt mondták beszéljünk vele erről, még ha nem is érti meg, az energiát érzi. Persze, hogy érzi. Mindent érez. Beszéltünk vele, próbáltunk nyugodtak maradni. 

Boldogságban átköltöztünk, hálával telt szívvel, hogy ilyen sokan segítettek nekünk, hogy ez így legyen. Szüleink rengeteget segítettek, ki a házban, ki a kerítéssel, ki a főzéssel, a barátaink is. Nyugodtság van, meg szeretet. Jött a pillanat. Költözött a Kiskutyám is. Kettő, azaz 2 nap alatt megszokta, sérülések nélkül, boldogan szaladgál, szereti a helyét, ott van, ahol lennie kell, boldogságban, szeretetben velünk, ahol imádva van a kis okos feje. 

Száz szónak is egy a vége. 

Ha mi nyugodtak, kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor a kutya is jobban viseli a környezetváltozást. Könnyebben alkalmazkodik a megváltozott helyzethez.

Zárszóként azért megjegyzem, hogy Anyukám kutyáját egyáltalán nem viselte meg a költözés. Ő egy Törpe pincser. Ő ugyanolyan király volt a régi házban is, mint az újban, ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy ő a kutyák Berki Krisztiánja, a legnagyobb tisztelettel.
Úgyhogy az azért nyugodtsággal tölthet el mindenkit, hogy vannak kutyák, akiket ez egyáltalán nem visel meg.

Vári Nóra
kutyakozmetikus
Pet Beauty közösség


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat