18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Költözés kisállattal

Megosztás
Életmód

Nekünk embereknek sem egyszerű költözni, de mit élhetnek át a kutyusaink, cicusaink?


Sok emberben felmerülhet a kérdés, hogy ez miért fontos?
Nos, túl egy pár közelmúltban történt költözésen-ami megtépázott engem is testileg,lelkileg-lehet, hogy akad a cikkben pár tapasztalat, ami hasznos lehet annak, aki előtte áll.
Költözés. 

Izgalmakkal teli, búcsúzás, otthagyni a régit, belevágni valami újba, félelem, elmúlás, új lehetőségek, új otthon… hasonló szavak jutnak eszembe, de mindenképpen valami méhkashoz tudnám hasonlítani az érzéseimet, fájdalmas, nyüzsgő, gyönyörű. 

Ezt egyedül is nehéz át(meg)élni, nemhogy egy, két esetleg több háziállattal, akiknek azt mondtunk, hogy „Megígérem neked, hogy amíg élsz, gondodat viselem és szeretni foglak!”. Mert én ezt mondtam neki. Ígéretet tettem. Nincs más lehetőség.

Az első költözésünk a szülői házból történt, ilyen-olyan okokból. Az én kiskutyám, aki amúgy nagykutya, a családi házban a kazánházban lakott, és udvari kutyus volt sok sétával és foglalkozással. Akkoriban próbáltam beindítani a vállalkozásomat, emiatt dolgoztam még 2-3 helyen a vállalkozáson kívül. 

Akkor az anyagi helyzetem… keresem a szavakat, de nem találok jobbat, mint a siralmas. Ez eléggé rányomta a bélyegét mindenre! Nem voltam kiegyensúlyozott, ebből kifolyólag nem sikerültek a párkapcsolataim, a barátaim csoda, hogy kibírták épp ésszel mellettem. Kiskutyám másfél évet lehúzott velem a szülői házban, életemnek ebben a kőkemény szakaszában. Nem tagadom sokszor csak az adott erőt, hogy tettem egy ígéretet.


Elköltöztünk. 

Vihettem a kutyát, de kennelbe, amibe addig soha nem volt zárva. Szenvedett. Én is.
Nem találtam a helyem, nem tudtam otthon lenni. 30 évesen otthon laktam, a vállalkozáson        ( ami még nem dübörgött annyira), a 15 éves autómon, és a Csodakutyámon kívül semmit nem tudtam felmutatni. Közben a munkám, ami a kutyakozmetika mellett biztosnak tűnt, megszűnt. Ez mind egyszerre, rettentő mód megviselt. 

A kutyám úgy nézett ki, mint aki medvével verekedett, az arca és a kis feje tele volt sebekkel, mert állandóan ki akart jönni a kennelből. Ő sem találta a helyét. Egy dolgot tehettem… összeszedem magam.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat