18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Ez nem csak a mesében van így!

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Régóta várod az igazit? Milyen elvárásaid vannak a királyfival kapcsolatban? A valóság sokszor meseszerű, de mindig jó a vége.


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy egyedülálló nő, és egy egyedülálló férfi.
Az egyedülálló nő, mint a királylány a mesékben éldegélt a saját maga által megteremtett kis elefántcsont tornyában. Minden nap bízott abban, hogy jön egy megfelelő lovag, megmenti őt, aki kiszabadítja ebből a láthatatlan cellából, és megküzd érte akár a sárkánnyal is, és kiállja a három próbát.

De csak várt, és várt, teltek az évek, mígnem egyszer csak megjelent a lovag. Jó kiállású, bátor, mindenre elszánt, teljes harci díszben felvértezve a kihívásokra, de vastag páncélborításban.

Milyen elemekkel kell a lelkes lovagnak megküzdenie a királylányért manapság?

 
Nincsenek sárkányok, óriások, rossz manók, nem kell hétmérföldes csizmát se húzni, de akkor mi a dolga a hercegnek?

Helyette meg kell küzdenie először is azzal, hogy levegye a saját páncél ruháját, amit már annyira megszokott, hogy észre sem veszi, milyen nehéz benne élni. Rájönni, hogy nincs rá szüksége már.

Csak úgy védtelenül merjen szembenézni a királylánnyal.

Ha ezt megtette, akkor a következő feladat, hogy a toronyba feljusson, elérje, hogy a királylány boldogan fogadja, és ne öntsön rá forró vizet, miközben mászik felfelé.
Ha sikerül feljutnia hosszú, és izzadságos munka árán, már a finishben érezheti magát.
A mai nyelvre lefordítva: sikerül az udvarlás, kedves szavakat használ, türelmes, illedelmes, figyelmes, rugalmas, határozott…

Kisebb belső, és külső küzdelmek árán feljuthat a toronyba, és ott jön csak az igazi próba.

Milyen benyomást kelt a királylányban, mennyire sikerül lebontania a leányzó vastag falait?!
Faltörő kos kell hozzá, vagy csak elég a gyengédség? A lovagnak kell kitalálni, és jó érzékkel felmérni a terepet. Nem könnyű feladat, de megéri a küzdelem.


Közben Csipkerózsika megfigyelheti a lovag viselkedését, küzdeni akarását, küllemét, és helytállásást. Eldöntheti, hogy befogadja, vagy lelöki a toronyból, és vár még ismét több évet…
A legszörnyűbb ebben a mesében, hogy a királylánynak, még ebben a helyzetben is van lehetősége élni a női mivoltával, és úgy dönteni, vár még a következőre.

De, ha ez a lovag megfelelően közelítette meg a főhősnőt, akkor megkaphatja, elnyerheti kegyeit.
Övé lehet a becsben tartogatott szíve, lelke, mindketten leereszkedhetnek a földre, és élhetik boldog mindennapjaikat.

Elkezdhetnek egy közös királyságot létrehozni…
Itt a vége fuss el véle, és ha tetszett a mese add tovább!

Dézsi Aranka lélektréner
06703326136

Aranylélek
Aranylélek közösség
Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat