18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Gondolataink életünk alapkövei

Megosztás
Életmód

A gondolat valóságot teremt... Te milyenné alkotod az életed?


Egy barátommal nagyon sokat beszélgettünk arról, miért van az, hogy egyesek a sikert nagyon hamar elérik, mások pedig egész életüket rááldozzák a siker, és a boldogság keresésére, mégsem érnek el kimagasló eredményeket. 

Kell, hogy legyen valami, ami megkülönbözteti a sikeres és boldog embereket azoktól, akik csak óvatosan lépkedve mennek el a sírig, és alig várják a megváltó elmúlást. Ami azt illeti, van, és én meg is találtam ezt a valamit! Elmesélem, hogyan értettem meg.
Mindenekelőtt azt kell letisztázni, hogy a Földön található emberi alkotások hogyan születtek. Mert ez az alap. Innen indul minden. Azok az autók, a házak, a szépművészeti alkotások nem csak úgy lettek a semmiből. 

Az alkotók, a művészek mit csinálnak? A gondolataikat, a képzelő erejüket használják, hogy teremtsenek, alkossanak. A magyar nyelv gyönyöre: képzelő erő. A képzeletünknek ereje van. Mindent először ki kell találni gondolatban, hogy aztán meglehessen azt valósítani. Ha ez igaz, márpedig igaz, akkor ugyan ezen törvény által teremtjük meg saját életünket is. Ez volt az egyik felismerés, ami változást hozott az életembe. 

Rájöttem, saját döntéseim vannak, hogyan élem az életem, ezáltal én felelek a saját életemért. Ez viszont nem csak rám igaz, hanem mindenki másra is.

Tehát mindenért Te vagy a felelős, ami az életedben történt, most történik és történni fog.
Ez persze egy olyan kijelentés, ami rengeteg kétséget ébreszthet az emberben, és azt mondhatod, hogy: én nem! 

Nem én tehetek arról, hogy a hitelem összege az egekbe szökött, vagy arról sem, én tehetek, hogy leépítés volt a munkahelyen, és engem is elküldtek, és arról sem én tehetek, amiről egész nap panaszkodom! 

Az életünkbe bekövetkező események azonban már csak erdemények. Eredményei annak, ahogyan a múltban viselkedtünk. Úgy is mondhatnám, hogy folyamatosan az eredményekben élünk.

A világon az egyetlen dolog, ami fölött korlátlan hatalmunk van, az a gondolataink.

Bármikor szabadon megválaszthatjuk, mire gondolunk, hogyan reagálunk, amit létrehozunk azok pedig az okozatok. Mindig a gondolat az, ami legelőször létrejön, így az eredményeinkre is hatással vagyunk. 

Felmerülhet a kérdés, hogy mi vezérli a gondolatainkat? A gondolataidat a programozásod irányítja. Születésünktől kezdve a környezetünk (szüleink, tanáraink stb.) folyamatosan programoz minket: megmondják, mit tehetünk, mit nem, mire vagyunk képesek, mire nem, mit mondhatunk és mit nem, mivé válhatunk és mivé nem. 
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat