18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Őszi séta magunkkal

Megosztás
Spirituális

Jól esik a sárguló falevelek között sétálni, és kicsit befelé nézve, magunkkal lenni.


Őszi időben az újhold aranyat ér. Megérzi minden érzékeny ember.
Az elmúlás, a befelé fordulás, azaz irány a mélység és sötétség felé. Szembe nézni azzal, mi az, amitől búcsúzunk, majdan, ami lelkünk fényét ragyogásra bírja. Míg a belső templomunk fehér tisztasága újból láttatja magát. 

A belső utazások gyakran kerítenek hatalmukba, ilyenkor a tél felé közeledve nem is bánom. Elmélyülök, rendbe szedem magamat. Eldöntöm, elindulok és rábízom magam istenanya tenyerére. 

Az őszi barangolások elindítanak a gyász felé. A gyász folyamatai természetesek. A majdani tavaszi megújuláshoz szükséges. Ha egy ember tudatosan éli meg lelki folyamatai erősebbé, letisztultabbá tehetik az életét. A téli fényünnepig ez az időszak fokozódni szokott, várakozással teli vagyok idén is.

Nemrég, pár napja, az volt bennem, hogy eljut e valaki szívéig az, ami bennem van. Eljut e odáig, egy élő sejtig? Szeretet hullámra találnak e szavaim? Tudok e szeretni egyáltalán?
Azután eszembe jutott az őszi napfürdőben, egy padon üldögélve, hogy mi volt kis életemben az legmélységesebb gyász. Amikor szeretett nagymamám temetésén zokogtam. 

Senki nem érdekelt, minek lát a család vagy a sokaság. Ott a sírjánál én elengedtem minden fájdalmat. Valaki vigasztalni próbált, erre én kimondtam, hogy hát hadd sírjak már. A mamával a „gyerekkoromat” is siratom. Ezután lettem felnőtté, habár testileg már az voltam. Az egész gyerekkorom tartalmas, értékes része volt a nagymamám. Úgy éreztem annak az elmúlását is ott gyászoltam meg. Tudatosult az egész, külön vált két korszakom és ez így van jól.

A tibeti halottas könyv alapmű számomra. A lét kerekének forgása. Az, hogy meghal valami és újjászületik. Ugyanaz a test marad, mégis más minőségű kehely lett. Szeretem a főnix, azaz a tűzmadarat is emlegetni e témában. Tűzmadár, elég és hamuból születik újjá. Ismerhetjük az egyiptomi mitológiából és a kínai kultúrából is. Legismertebb leírása szerint a főnix gyönyörű vörös-arany tollazatú hím madár, mely élete végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég. A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik, amely bebalzsamozza az öreg főnix maradványait egy mirhából készült tojásba, és eltemeti Héliopoliszban, a „nap városában” - Wikipédia
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat