18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Hány Isten, egy Isten, több Isten?

Megosztás
Spirituális

Több vallás létezik, és mindegyik más tanokkal. Egyben egyeznek, hogy Istenhez fordulnak...De mennyi Isten van valójában? Van-e egyáltalán?


Aki ismer engem az tudja, hogy Istennel kapcsolatban elég alázatos vagyok, mert a legmeredekebbnek hallatszó történeteket is elfogadom Róla, mivel meggyőződésem, hogy Aki képes univerzumok teremtésére az bármire képes, ezért miért is ne lenne igaz minden sztori Vele kapcsolatban!

Azzal kezdeném, hogy azt vettem észre, hogy elég zűrzavar van a fejekben azzal kapcsolatban, hogy, hogy is van az, hogy van olyan vallás ahol egy Isten van, van ahol meg „több”?!
A többet azért tettem idéző jelbe, mert szó sincs semelyik vallásban több Isten hitről, csak nem értik az emberek, hogy pl. a hinduizmusban, mi ez a sok isten! Ugye, ott van Buddha, Jézus, Síva, Brahmá, Krisna, Visnu, hogy csak a legnépszerűbbeket, vagy közismertebbeket említsem, de Rajtuk kívül, számtalan Isten létezik.

 

De, hogy is van ez? Nem több Isten van, hanem Egy, és Neki van számtalan megnyilvánulási formája, mivel mindenható! 

Ez érthető, és egyszerű is szerintem. Körül belül ennyi röviden. Bármilyen alakban, bármikor, bárhol meg tud nyilvánulni, bárkinek, aki szeretné, és kellő alázattal meditál Rajta, valamelyik formáján. Igen, azért nyilván valóan nem adja ingyen Magát, az egoista azaz önző embereknek nem fog megnyilvánulni, csak, ha Neki célja van ezzel.

Nekünk van egy helyzetünk ezen az univerzumon kívül a lelki világban, ahol minden jó és szép, és élvezhetjük az Ő társaságát, akkor amikor vissza térünk hozzá! Addig viszont itt szenvedhetünk az univerzum nevezetű aranykalitkánkban, amit mi teremtettünk magunknak, már a helyzetet, hogy itt vagyunk, mivel ez a vágyunkból valósult meg, Isten megteremtette nekünk, azért, hogy játszunk ezen a játszótéren. Aminek a végső célja az lenne, hogy felébredünk és elkezdünk vissza vágyni hozzá! Persze mondhatjátok, hogy, de sosem vagyunk elválasztva tőle, és ez így is van bizonyos szempontból.

  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat