18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Az élet meg fogy...

Megosztás
Életmód

Halogatunk, majd később megcsináljuk, ráérünk még... Biztos???


A halogatás nem egy új keletű fogalom, hiszen már nagy költőnk, Petőfi Sándor is nagyon konkrétan megfogalmazta Pató Pál úr című versében. „Ej, ráérünk arra még!” – e sor ma már szállóigévé vált.

Ha tagadjuk, ha nem, mindannyian halogatunk/halogattunk már bizonyos dolgokat. 

Hogy kik a halogatás nagymesterei, arról nincsenek pontos feljegyzések. Talán a spanyolokra jellemző ez a ráérős szemlélet, nekik szavuk is van erre: Manjana (majd holnap).

Felmérésekből azonban kiderül, hogy a férfiak körében gyakrabban fordul el a halogatás. Ennek miértjére csak feltételezések utalnak. Egyrészt, mi, nők egyébként is szabályozva vagyunk pl. a menstruációs ciklusunk által. Illetve, mivel a gyermeknevelés is túlnyomórészt a nők feladata, ezért valószínűleg belénk ivódott a dolgok időben való elvégzése. Hisz egy gyereket nem lehet „majd holnap” megetetni, „majd legközelebb” tisztába tenni.

Bevallom, vannak bizonyos „rituálék”, amelyeket én is előszeretettel halogatok;
-hajat mosni
-mikrót tisztítani (belül is!)
-ablakot megpucolni
-felhívni anyámat
-megnyitni az exemtől jött e-mailt
-elkezdeni a fogyókúrát
-elmenni rákszűrésre

A fiam képes addig várni a szemeteskosara kiürítésével, amíg annak tartalmából szó szerint ZÖLD hulladék nem lesz.
Emlékszem, kamasz koromban minden írásbeli és szóbeli leckét az utolsó napig, percig, pillanatig halogattam. Üvöltött a magnóban Madonna, én pedig bőszen bifláztam (meg visszatekertem a Like a player-re). Ma már nem lennék képes hangos zene mellett koncentrálni. Akkoriban pedig csak így ment.

Halogathatunk dacból, túlvállalásból, kényelemből, maximalizmusból, aggódásból, stb.
Ezek bocsánatos bűnök.

De ne halogassunk soha szeretni, örülni, megbocsájtani, bocsánatot kérni, boldognak lenni és ÉLNI!!!
Ahogy azt Anna & the Barbies is énekli a Márti dalában: „Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni, majd az unokáknak, mikor körbeállnak.”
Mert az élet fogy.
Este felhívom anyámat.

Hajdú Hajnalka
Aurora táska
giorgomeska(kukac)freemail.hu


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat