18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Csodás világ

Megosztás
Szabadidő

A tengeren túlra utaznál, és nem tudod mi a szokás? Érdemes előtte utána nézni,nehogy baklövés legyen!


Számtalanszor hallom ismerőseimtől, hogy mennyire szeretnének eljutni valamelyik csodás országba, szigetre, tengerpartra… Az utazni vágyók többsége a látnivalók, esetleg a kulináris élvezetek alapján dönti el, hova is utazzon kikapcsolódni.
Megvallom, engem is le tud nyűgözni egy-egy táj szépsége, egy épület története, de ami mindig is vonzott, az az, hogy az adott helyen milyen szokásokkal, hagyományokkal találkozom…

Ha Velencében jársz, tudd, hogy a galambok etetése tiltólistás!

Japánban büntetés jár azért, ha a mozgólépcsőn valaki nem húzódik jobbra. Bár ez itthon is íratlan szabály, vajmi kevesen tartják be.Görögország olyannyira védi csodás műemlékeit, hogy azokat szigorúan tilos tűsarkúban látogatni. Szóval, hölgyeim, ha nem akarjátok Zeuszt magatokra haragítani, elő a tornacipőkkel!

Indiában lehetőleg ne használj kamerát vagy távcsövet vasútállomás és reptér közelében, mert a terrorelhárítók könnyen lekapcsolhatnak.

Barbadosban tilos terepmintás öltözéket viselni.

Ha Kamerunban vendégségbe hívnak, kérlek, ne vigyél ehető ajándékot, hacsak nem akarod a háziasszonyt vérig sérteni.

Oroszországban nem illik fütyülni.

Ha Thaiföldön vendégségbe mész, ne vedd le a cipődet! Szerintük a test legalantasabb része a sarok és nem illik mutogatni.

Mexikóban vörös rózsát csak a sírokra visznek (egy barátnőm itthon, Magyarországon kapott már ajándékba krizantémot).

Az arab világban a vendégszeretet szabályai előírják, hogy ha a látogató megdicsér egy berendezési tárgyat, bútort, stb. ,azt neki kell ajándékozni.

Ezt a listát a végtelenségig lehetne folytatni, de ami minden országra örök érvényű, az az, hogy lehetnek ezek a szokások számunkra megmosolyogni-valók, érthetetlenek, urambocsá’ megbotránkoztatóak, de mindenképp tiszteletben kell tartanunk azokat.

A fotón szereplő gyönyörú, húsz éves lány neve Magnolia Maymuru. 2016-ban részt vett a Miss World Australia szépségversenyen és a legjobb tíz között végzett. Ő az első bennszülött , aki a szépségverseny jelöltjei közé került. A következőket nyilatkozta:
„Van egy üzenetem a világ számára: abban a percben, hogy valakit elkezdesz lenézni (…), szégyellned kéne magad. Mert, tudod az ő életük sem ér kevesebbet, mint a tiéd. És azt gondolom, hogy itt Ausztráliában minden kultúra annyit ér, mint a mienk- hiába voltunk Ausztrália legelső emberei. Mindegy, hogy milyen kultúra, az én véleményem az, hogy mind ugyanannyit ér.”

Hajdú Hajnalka

Weboldal

giorgomeska(kukac)freemail.hu


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat