18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Az álomtól a spartan race-ig

Megosztás
Életmód

Kihívás, vagy erőnléti próba? Mindenképp le a kalappal a résztvevők előtt.


Más álmainak megvalósításához nagyon sok alázatra van szükséged, mint ahogyan a magad álmaiban arra, hogy hinned kell bennük a végsőkig!

A mai kornak és igényeknek megfelelően próbák elé állíthatjuk magunkat, ma már Magyarországon is a spartan racen. Amikor először hallottam róla, divatos hóbortnak véltem, de aztán úgy hozta az élet, hogy segítő családtagként és szurkolóként átélhettem, egészen benne a közepében. Mi is ez az egész? Kemény erőpróba?

Számomra ezen túl mutatott a mutató. A sportot szeretők is izgalmakat élhetnek itt.
Idén több alkalommal is rendezték, így október közepén hamar Eplényben találtam magam.
Saját fizikai megpróbáltatásaim, maratoni szabad táncok és határaim feszegetése alapján indultam neki.

A gyerekeim már szinte felnőttek, bíztam bennük és reméltem a minta, amit kaptak elegendő lesz. 

Ez nemcsak egy verseny az idővel, önmagaddal, hanem csapat munka is, mert a szabályok szerint külsős nem segíthet, de résztvevők egymásnak igen. 

És látván a szalagon túlról a verejtékező fiatalokat, időseket, nőket és férfiakat emberségből kiállták a próbát. 

Mindig akadt egy segítő kéz a csúszó sárban, nehéz zsák felrakásban, vagy akár biztatásban, mosolyban. 

Ez egy hegyes-völgyes, dimbes-dombos terepen, patakon és alagúton át történő futás, húsz akadállyal tarkítva, hogy ne legyen unalmas. 

Mit jelent egy kihívás manapság? Mi kell ahhoz, hogy leküzdd magad, újra és újra? Milyen motivációd van még és kreatív ötletből ki lehet e fogyni?


Kihívás akadt bőven, a komfortérzet és az elme itt hamar hanyagolható jelenség. Egyszerű önismeret ide kevés, felkészülni pedig nem tudsz, mert ott szembesülsz a feladattal a helyszínen. Otthon jársz edzésre, itt pedig az ismeretlenben megmutathatod ki is vagy valójában.A hideg vizes patak áztatta cipő, a hajakban a sárcsimbók, a csúszós kötél, a fából megmászandó gát, a 25 kg-os homokzsák mind-mind része a megpróbáltatásoknak.
Az egyik akadálynál, ami brutál kemény volt még nézni is, az volt, hogy nagyon meredek, 1300 méter hosszú hegyoldalon fel és le kellett menniük egy 25 kg-os homokzsákkal a nyakukon. Felfelé és lefelé úgy, hogy a zsáknak végig ott kellett maradnia. Ezen túl volt vizesárokból kötélmászás, majomkorlát, több erő-, és technikai gyakorlat terepen és tűzugrás a végén.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat