18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Adni, kapni

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Önzetlenül adni, és nem várni semmit cserébe. Csak ennek van átütő ereje.


Ez egy fontos téma, hiszen az adásnak több szintje van, mint a tudatosságunknak is!
Amikor úgy adsz, hogy elvársz cserébe, akkor az üzlet! 

Szóval minden túlzás nélkül, ha Te elvársz az emberi kapcsolataidban bármit cserébe azért amit adsz, legyen az anyagi, szellemi, tárgyi dolog, akkor ez kereskedelem! 

Amivel semmi baj sincsen abban az esetben, ha ez a munkád, hiszen itt az anyagi világban mindenki pénzből él vagy abból, hogy amit ad, kap cserébe valamit. A munkát tisztáztuk, adsz-kapsz, ilyen egyszerű!

Viszont most az emberi kapcsolatok közti adok kapokról szeretnék írni!
Az adás, alacsony szintjei azok, amikor azért adunk, hogy:
• lekötelezzük a másikat
• manipuláljuk vele
• hatalmat gyakoroljunk feletteIsmerős? Ezek nagyon finoman tudnak működni az életünkben, szinte észrevétlenül.
Igen észre sem veszed, hogy bezsarolod a párodat, a gyerekedet stb. hogy akkor lesz ez meg az, ha Ő ezt meg azt megcsinálja, vagy azért teszel meg valamit, mert azzal akarsz elérni valamit, amit meg szeretnél kapni! Magyarul, az emberi kapcsolatokat elprostituálod, ezért vagy azért megteszel ezt vagy azt! Sokkal egyszerűbb módjai is vannak annak, hogy elérjünk dolgokat, de hát mit csináljon az ember fia, ha ezt szokta meg már évezredek alatt!? Lépjen ki belőle, mivel lehet másképp is!

Ezek nem méltóságteljes viselkedésmódok, sem magunkkal, sem másokkal! Tudom, nem tanítják sem otthon, sem az iskolában, hogy legyünk emberek, (tisztelet a kivételnek) ennek az igénynek belülről kell jönni, ráébredve arra, hogy valami nem jó, ettől én rosszul érzem magam, ezzel én megalázom magam! Amikor megérkezik a belső késztetés, akkor kezdesz el kutatni, hogy hogyan lehet másképp, vagy egyszerűen mivel szertél változni, megkapod belülről a súgást!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat