18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A kedvesség világnapja- november 13.

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Minden nap lehetne kedvesség világnapja, mert sokkal könnyebb, és emberibb lenne az élet.


A kedvesség semmibe nem kerül annak, aki adja, de sokat ér annak, aki kapja. Egy rövid, működő híd két ember között. A kedvességet meghallja a siket, meglátja a vak. Ez a szeretet egyik legfőbb vonása. Saját világnyelve is van: a mosoly. Egyszerre rejtélyes és pofonegyszerű.

Ha örömet okoz számodra az, hogy másnak szívességet teszel, az a kedvesség. Ha viszont muszájból teszed, az leereszkedés. Ha erőltetjük a kedvességet, az önzés. 

A legkedvesebb emberek a gyermekek, tanuljunk tőlük bátran, alázattal. Mert a kedvesség sosem megy ki a divatból.

Sosem dobok pénzt egy koldus kalapjába. Ehelyett két kezembe veszem az ő kezét, tenyerébe helyezem a pénzt, és kicsit bátorítóan megszorítom. Nem félsz a TBC-től?- kérdezi barátnőm. De igen. De nálam máshogy nem működik.

Minden ember hatalmas csatákat vív a lelkében, éppen ezért kell mindenkihez kedvesnek lennünk.

Gyermekkoromban, néhány háznyira tőlünk lakott egy öreg házaspár. Minden ősszel, mikor már megcsípte a dér a sütőtököt, a bácsi kemencében sütött, hatalmas karéj sült tököt hozott át nekem. 

Tudta, hogy a mi családunkban senki nem szereti rajtam kívül, ezért mi otthon soha nem sütöttünk. És kemencénk sem volt. Viszont, soha nem az én kezembe adta ezt a mennyei csemegét, hanem anyukámnak, és ott, előttem mondta neki, hogy: Ezt adja oda a kislánynak. Ügyet sem vetett rám. Nem, egyáltalán nem derogált neki, hogy leereszkedjen egy kislányhoz. Csak valahogy nem tudott mit kezdeni a köztünk lévő hetven évvel. Akkoriban valahogy így működtek a dolgok. De működtek. És, bár ez a bácsi soha nem is köszönt nekem, nem sült úgy tök a kemencéjükben soha, hogy abból a legnagyobb karéj ne az enyém legyen. Sajnos egy hirtelen esemény miatt egy éjszaka alatt kellett elköltöznünk. Már felnőtt voltam, mikor legközelebb arra jártam. Kerestem a bácsit, akinek a nevét sem tudtam. De már új lakói voltak a házuknak. Az öreg házaspár már a temetőben pihent. Soha nem tudtam megköszönni a bácsinak a KEDVESségét.

Ne várjunk holnapig, legyünk szelídek embertársainkkal. Ma.

Ki ne ismerné a Szívek szállodája örökké zsémbes kávézósát, Luke-ot? Ahogy pikírt megjegyzések közepette tolja vendégei elé a mindig friss, gőzölgő kávét a saját készítésű, mennyei fánkok mellé?

Igen, Luke egy kedves fickó. Csak néha meg kell kapirgálnunk a felszínt ahhoz, hogy a dolgok láthatóvá váljanak.

Amikor kedves vagy valakihez beszélgetés közben, azzal azt sugárzod neki, hogy kettőtök közül most ő a fontosabb. 

És azért is fontos már gondolatban kedves szavakat megfogalmaznod, mert sosem tudhatod, mikor kell lenyelned azokat.

„Ha gyenge vagy hozzá, hogy harcolj, öleld át ellenséged. Amíg mindkét karja átölel, addig nem tud fegyvert fogni rád.” (7 év Tibetben)

Hajdú Hajnalka
Webshoop

giorgomeska(kukac)freemail.hu

Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat