18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Szülő-gyermek kapcsolata a fejlődésben

Megosztás
Spirituális

Meddig vállalhatunk felelősséget egymásért, milyen szerepet tölt be egy szülő az lelki evolúció folyamatában?


Az emberi létforma hatalmas, mindent átfogó változáson megy keresztül, mely változásban szépen nyomon követhető a korábbi keretek, korlátok leomlása.
Ahhoz, hogy képesek legyünk megérteni, hogy valójában mi is történik, kénytelenek vagyunk nézőpontunkat tágítani. Mert mi is az ember legyen az kicsi vagy nagy, legyen fiatal vagy öreg, hím vagy nőnemű?

A kvantumfizika napjainkban teljesen átrajzolja világunkról alkotott képünket, s egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy minden, ami létezik, élő és élettelen egyaránt, így az ember is a tudat sajátos megnyilvánulása. 

Mondhatjuk akár úgy is, hogy létezik egy végtelen formamentes valóság, mely formákat hoz létre önmaga tapasztalásának örömére. Ezen a szinten, a létezés alapjainál nincsenek kijelölt, rögzített szokások, hagyományok, szabályok, keretek. Ezen a szinten a tiszta, formamentes létezés van, mely állandó és mégis szüntelenül változó. S ahogy éli önmaga állandó és mégis szüntelenül változó létét formákat hoz létre. Ilyen forma az emberi létforma is.

 

S minthogy az emberi létforma az eredendő létezés szerves része, belőle van, úgy annak sajátosságaival is bír, vagyis világokat, formákat képes teremteni. Egy-egy szabály, egy-egy szokás mind-mind az ember által létrehozott létezési minta, forma, s mint olyan az ember figyelme által jön létre, emelkedik ki a formamentes létezésből.

Az egyik legelterjedtebb forma, ami az emberi létformában megjelenik, az az emberi kapcsolatok formája, s ezen belül is a szülő-gyermek kapcsolati minta.

Noha lényegét tekintve minden család esetében ugyanarról a formáról van szó, mégis egyénenként magában hordozza az egyén sajátos jellemzőit. Így nincs két tökéletesen azonos szülő-gyermek formai kapcsolódás. Ezekben a kapcsolati mintákban elsődlegesen a tudat játéka, tapasztalati köre nyilvánul meg. S minthogy minden egyes ember a tudat egy-egy szuverén, sajátos megnyilvánulási formája, ezért nincs, nem lehetséges általánosan érvényes szabályokat, működési mintákat fellelni.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat