18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Leánykérés jelentősége

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Hol kezdődik a leánykérés? Van ennek szabálya? Kövessük a tradíciót, vagy új szisztémát alkalmazzunk?


Világunk tele van szokásokkal, egyezményesen elfogadott, az újabb nemzedékeknek átörökített viselkedési mintákkal. Ideje van mindennek, hol merevebb, hol megengedőbb kereteken belül.

De vajon a valóság tényleg erről szól? Vajon tényleg van jelentőségük ezeknek a dolgoknak?

Itt, a dualitás szintjén szabályok, szokások, törvények, viselkedési minták keretezik létezésünket. Így amikor két lélek egymás iránti szeretetből úgy dönt, hogy együtt kívánnak élni, közös életet kívánnak létrehozni, akkor megannyi formaságnak való megfelelés veszi kezdetét, s ha kitekintünk a nagy világba, akkor azt láthatjuk, hogy kultúránként, népcsoportonként változnak a forgatókönyvek. 

Ami közös bennük, hogy két lélek együtt kíván továbbmenni az élet útján. S hogy mennyi szabadság rejlik a fiatalok rendhez való igazodásában, nos az is egy nagyon széles skálán változik.
Gyakran olyan követelményeknek, próbatételeknek lehetünk szemtanúi, melyekben nem ritkán éppen a lényeg forog veszélyben. Az, hogy két lélek szeretetből, szerelemből össze szeretné kötni az életét. Társadalmi pozíciók, családi hátterek, vagyoni különbségek, s megannyi lényegtelen szempont keveredik a választásukba, s nyomja rá bélyegét az amúgy örvendetes választásra.

Aztán rendje van a leánykérés idejének, módjának is.
De vajon, ezek a szabályok, keretek, szokások tényleg segítik a folyamatot? Valóban van jelentőségük? 

Ezek a szabályok, szokások, keretek mind-mind a múlt hozadékai. Gyönyörűen végig követhető bennük az emberi létforma lelki, szellemi, tudati evolúciója.

 

Lassanként egyre fontosabbá válik a két ember egymáshoz fűződő viszonyának a minősége, mint a járulékos formaiságok. 

Persze, lehet ez az esemény szép, romantikus, elegáns, tündéri, amolyan mesebeli hangulatú. Miért is ne? Csak ne vesszen el benne a lényeg. 

Csak ne billenjen ki az egész a maga természetes medréből, s ne váljon amolyan egyszeri, kirakatba helyezhető, fotóalbumok hegyeit megtöltő üres játszmává.

A házasságkötés csupán díszlete két lélek egymás iránti szeretetének. 

Nem azon van a lényeg. Történjen bármikor, az év bármely szakában, bármilyen díszletek között is, akkor van értelme, ha szeretet, szerelem alapú közös teremtésre hívják egymást a felek.
Lehet egy négyszemközt, némán tett hívás a közös teremtésre, lehet hatalmas csinnadratta közepette kinyilvánított óhaj, nincs jelentősége.
A lényeg belül, a valódi tartalomban rejlik.

Henn Edith
Személyes kapcsolatfelvétel
Henn Edith közösség

A főképet készítette:

Dobó Imre

06306095404

Dobó Imre Photography közösség

 Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat