18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Mert ugrálni jó!

Megosztás
Szabadidő

Előhozni a gyermeki éned, úgy, hogy közben még formálódsz is. Igen! Lehetséges! Olvasd, és cselekedj!!!


Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Jumping Fitness, ami egy trambulinon végzett, nagyon hatékony mozgásprogram. Az interneten számos cikk számol be több tucatnyi jótékony hatásáról, amit én is csak megerősíteni tudok. 

Az én történetem nem (csak) arról szól, hogy ismertesse a jumping előnyeit. Esetemmel arra bátorítok mindenkit, hogy ha csak az orvosa nem ellenjavallja, ne féljen kipróbálni kortól, súlytól, kondíciótól függetlenül.

Öt hónappal ezelőtt egy figyelmetlen autós elgázolt a kerékpárúton, ahol szabályosan közlekedtem. A biciklimről előbb a motorháztetőre, majd az aszfaltra csapódtam, súlyos sérüléseket szenvedve. Az ezt követő napokat-heteket inkább nem részletezném, bár tény, hogy hatalmas erőpróba volt lelkileg és fizikailag egyaránt, viszont a témától nagyon elkalandozni nem szeretnék. A lényeg, hogy mint minden ilyen esetben, minél hamarabb el kell kezdődnie a rehabilitációnak, ami nálam konkrétan azt jelentette, hogy újra kellett tanulnom járni.

Elkezdődtek a kíméletlen gyógytornák. Én alapvetően nem vagyok egy „lassú víz” típus, ezért akármennyire fájtak ezek a kezelések, éreztem, hogy a heti két alkalom, amit a kórházban töltöttem, nagyon lassú gyógyulást fog eredményezni. Azt viszont számtalanszor hallottam a terapeutámtól, hogy erőltetni kell, bármennyire is fájdalmas, csak arra ügyeljünk, hogy a terhelés ne legyen száz százalékos.

És ekkor találtam rá a jumpingra! Egy hónappal a baleset után próbáltam ki először. Ekkor még messze nem tudtam (normálisan) járni, de kifejlesztettem a saját járásformámat, ami azon alapult, hogy ha nagyon lassan megyek, mintha ráérősen sétálnék, akkor nem lehet észrevenni, hogy húzom a lábamat. Ugyanis nő vagyok és épp ezért hiú is. 

Nagyon gördülékenyen ment minden, ami megerősített abban, hogy jó helyen és úton járok.

Ugyanis az edzőm első látásra nagyon szimpatikus volt, ami szerintem nagyon fontos egy ilyen közegben. És szerencsére senki nem kérdezte meg, miért viselek hosszú ujjú felsőt és bokáig érő cicanadrágot júliusban (ekkor még az egész testemet hatalmas horzsolások és zúzódásnyomok borították). Én pedig nem vagyok egy sebnyalogatós típus, senkinek nem meséltem ott el a storymat.

Nem, azt igazán nem állíthatom, hogy az első órákat szabályosan végig tudtam csinálni. De azt gondolom, az ott lévő összeszokott csapat ezt betudta a kezdő „bénázásának”. 

Arról sem számolhatok be, hogy egy picit sem fájt. De már az első alkalommal éreztem, hogy nagyon jó hatással van a testem regenerálódására. És ami nagyon fontos volt, hogy ott, a sok fitt ember közt ugrándozva újra egészségesnek éreztem magam!!! Mert ne feledjük, én ekkor még a jumping-gal párhuzamosan jártam gyógytornára is.

Ha te egészséges vagy, ajánlom neked a jumpingot, mert remek zsírégető, elűzi a depressziót, lassítja az öregedést, fokozza az izomtónust, felgyorsítja az anyagcserét, növeli a tüdőkapacitást, elősegíti a nyugodt alvást, méregtelenít, csökkenti a koleszterinszintet, fejleszti a koordinációs képességet, stb.

De ha hozzám hasonlóan kevésbé voltál szerencsés, akkor nagyon ajánlom neked, mert kíméli a szalagokat és az ízületeket és fontos szerepe van a rehabilitációban.

Történetemmel mindenkit arra bátorítok, hogy ne adja fel, bárhol is tart most. Ha csak utat nyitottam arra, hogy ki akard próbálni a Jumping Fitness-t, máris megtettem szolgálatomat.

Hajdú Hajnalka
Weboldal

giorgomeska(kukac)freemail.hu

Word Jumping
D+D Aranka Jumping


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat