18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Határ a csillagos ég!

Megosztás
Életmód

Mi az életfeladatod? Hogyan találjunk rá? Tényleg a gazdagság csak a pénzbeli bőséget jelenti?


Számos amerikai nézettel nem értek egyet, de az életfilozófiájuk nagyon tetszik: „Mindegy, honnan jöttél, az életben bármit elérhetsz.” Ezzel maximálisan tudok azonosulni. Egy kedves ismerősöm korábban kiegészítette ezt azzal, hogy feltéve, ha egészséges vagy, de mára kiderült, ez sem igaz feltétlenül, gondoljunk csak a végtagok nélkül született Nick Vujicic -ra. Hatalmas respect neki!

A médiából árad a rengeteg „carpe diem” felhívás és ezek valóban hasznos és működő dolgok. De azt sokszor kifelejtik, hogy mit ne tegyünk, ehelyett azt szajkózzák, amit tennünk kell.

Ha egyszer rászánjuk magunkat, hogy papírra vessük, miért nem tartunk még az életben ott, ahol tartani szeretnénk (és ez nem csupán az anyagiakra értendő), meglepő eredményt kapunk. Érdemes kipróbálni, vessünk számot az eddigi eredményeinkről, a vége mindenki számára ugyanaz: a miértjeink egyben a kifogásaink. Szóval mielőtt meg akarnánk váltani a világot, előbb hagyjunk fel a kifogás-kereséssel. És utána a határ a csillagos ég!
Mi a gazdagság titka? Egy lottó nyertes is lehet nagyon gazdag, de sikeres aligha (legalábbis a nyeremény által). Vannak, akik a véletlennek, egy jó és gyümölcsöző ötletnek köszönhetik gazdagságukat. Mások kőkemény tanulással és munkával tartanak ott, ahol tartanak. De mit tehet egy átlagember, ha ki akar törni a megélhetés szintjéről és meg akarja célozni a csillagokat? Keresse meg, mi az, amire rendeltetett. 

Hiszem, hogy mindenki életfeladattal jött erre a világra, és ha nem aknázza ki a benne rejlő lehetőségeket, az hálátlanság részéről a sors felé. Mi az, ami örömet okoz nekünk, amit szívesen csinálunk/csinálnánk nulla-huszonnégyben? Ha ez megvan, találjuk ki, hogyan tudunk ezzel pénzt keresni, hogyan tudunk ebből megélni. Hiszem, hogy ma, ezen a világon, bármiből meg lehet élni (becsületesen).

Persze, felmerül a kérdés, hogy az árokban fetrengő részeg embernek mi a küldetése? 

Azt gondolom, hogy ha egy fiatal fiú épp arra jár és ezt meglátva úgy dönt, hogy ő bizony soha nem fog inni, akkor az a szegény ördög máris megtette feladatát.

Persze, könnyű átesni a ló túloldalára is. Ha meglátunk egy gyönyörű ékszert a kirakatban és esetleg hónapokig spórolunk rá, hogy megvehessük, rá kell jönnünk, hogy örömünk legjobb esetben is mindössze néhány napig tart majd. Mert valójában nem mi uraljuk azt az ékszert, hanem az ékszer ural minket. És ugyanez a helyzet a pénzzel is.

Még néhány szóban az adakozásról. Nem mindegy, miből és mit adsz. Ha sajátodat osztod meg mással, vállalva ezzel azt, hogy neked ezáltal kevesebb jut, számomra az az igazi adakozás. De vannak, akik a feleslegükből adnak, ami szintén dicséretes, de a kettő nem ugyanaz. És azért néha jó kapni is. Mert aki mindig csak ad, az előbb-utóbb kiég. Ez így működik.
Szívből kívánom mindenkinek, hogy találja meg az életfeladatát!

Befejezőül néhány sor Martin Luther King-től: Ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen az utakon, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperjen az utakon, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre, s azt mondja, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte munkáját.

Hajdú Hajnalka
Webshop
giorgomeska(kukac)freemail.hu


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat