18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Ma relax napot tartok!

Megosztás
Szabadidő

Olyan jól esik olyan napot tartani, amikor semmit nem csinálunk! Te milyen sűrűn teszel ilyet?


Ma nem csinálok semmit!!!
Mikor mondtál utoljára ilyet? Egyáltalán tudtál már olyan napot csinálni magadnak, amikor nem tettél semmi érdemlegest?

Ismerek olyan embert, aki ilyet nem tud csinálni, mert nem tudna egy napot sem eltölteni magával haszontalanul, pedig anyagilag is megengedhetné magának.

Semmit csinálni, azt nehéz, mert mindig történik valami. Ezért könnyebb megfogalmazni, hogy mit nem fogok tenni!

Nem dolgozok, nem takarítok, nem főzök egész délelőtt ( inkább rendelek valamit ), nem vasalok, stb.

Egész nap kényelmes, itthoni ruciban, puha takaróval betakarva filmezek, olvasok néhány cikket. Néha felkelek eszek egy pár falatot, iszok, és friss levegőt szívok. Kint zuhog az eső, ezért készítek egy illatos, finom forró csokit. Tele engedem a kádat meleg vízzel, levendula fürdősóval meghintem, és némi relaxáló illóolajat is csepegtetek bele, majd elmerülök a habokban.

Csak magammal foglalkozom, és regenerálódom. Mert megérdemlem..

Mindezt úgy teszem, hogy közben nincs lelkiismeret furdalásom. Miért ne engedhetnék meg magamnak szabadon egy napot, ami az enyém?! (Azért nekem is volt olyan időszak az életemben, amikor minden nap minden órájában hasznos akartam lenni, és ha nem így volt, akkor ostoroztam magam. Szerencsére ez megváltozott, ahogy egyre fontosabbá váltam önmagam számára.)Ma már inkább a lazulást választom, amikor érzem, hogy szükségem van rá, mert a másik opció nekem nem tetszik. Ami arról szól, hogy ha túlhajszolod magad, és nem regenerálódsz, az előbb utóbb kényszerpihenőhöz vezethet. A telefont is fel kell tölteni, ha lemerül, nemhogy egy élő szervezetet...

Több példát is látok a környezetemben, akik nem tudnak, akarnak passzív pihenést végezni, ezért felüti a fejét a betegség, kisebb baleset, ami ágyhoz köti őket. 


Ezután jönnek a fogadkozások, hogy oda fogok figyelni magamra, szánok időt a pihenésre, átszervezem a munkám, megbeszélem a gyerekekkel, hogy segítsenek a házi munkában, és ehhez hasonlók. Az, hogy mi valósul meg belőle, mindenkinek a saját felelőssége, mert azért élünk, hogy dolgozzunk, vagy azért dolgozunk, hogy éljünk?

Döntsd el, és találd meg az egyensúlyt a munka, és pihenés között!


ui.: Kikapcsolódás volt írni!

Dézsi Aranka lélektréner
06703326136
Aranylélek közösség
AranylélekMegosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat