18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Sírni, vagy nem sírni?

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Csak a nők sírhatnak, a férfiakkal mi a helyzet, Az ciki, vagy elfogadott?


Ez valóban csak a nők kiváltsága lenne? A pasik nem sírhatnak?
Bár találkoztam már olyan nővel is, aki képes volt úgy élni az életét több éven át, hogy nem sírt, mert azt gondolta, hogy az a gyengeség jele, és meg volt győződve arról, hogy mindig, minden körülmények között erősnek kell látszani.

Valóban így kell működnünk, hogy megfeleljünk a környezetnek, hogy ne mutathassuk ki szabadon az érzéseinket? Mit lehet ezzel elérni hosszútávon?

Leginkább azt, hogy megfagynak az érzelmek, betokosodik a fájdalom valahová a szervezetbe, mondjuk váll, derék tájékra, és csodálkozunk, hogy itt fáj, ott fáj…

Mi történik velünk, amikor sírunk?

Ellazulnak az izmok, kitisztul a fejünk, könnyebbé válunk, csökken a stresszkeltő hormonok termelődése, csökken a belső feszültség. Szóval csupa jó dolog a mellékhatása.

Ha magunkban sírdogálunk otthon, az a legnehezebb, mert nincs kontroll, nincs, aki együtt érezzen velünk, és saját magunkat kell kiemelni a pácból.
Ha barátnő vállán sírjuk ki magunkat, jobb a helyzet, mert segíthet egy pár együttérző szóval megbékíteni lelkünket.
Ha a párunk előtt sírjuk el magunkat, az szintén jóleső, és őszinte megnyilvánulása a bennünk rejlő feszültségnek.

Mi a helyzet a férfiakkal?
Miért ne sírhatnának? Vagy annyira belerögzül a szülői neveltetés, hogy felnőttként már cikinek élik meg?

Mert mit mond a szülők nagy része, amikor a kisfiú elesik, és fájdalma van?
Egy kisfiú nem sír!!!
Mit csináljon akkor? Nevessen?Természetesen a férfiaknak is vannak érzéseik, és van, hogy nekik sem könnyű. Talán azért sem, mert lehet, nehezebben adják ki magukból a problémáikat, akár a barátok felé is zárkózottan fordulnak.
Hiszen akkor csorbulhatna a megingathatatlan férfi kép, és ez nem az ő hibájuk, hanem talán egy ki nem mondott társadalmi elvárás.

Amikor feszültek, megoldásra váró nehézségeik vannak, akkor vagy elkezdenek sportolni, plusz munkákat bevállalni, vagy tehetetlenségükben inni, és agresszívvá válni, vagy teljesen leblokkolni.

Pedig lehet, hogy egy jól irányzott beszélgetés, és néhány feloldó könnycsepp sokat javíthatna a helyzeten.
Nyilván itt is van egy egészséges határ. Hiszen nem néznénk tágra nyílt szemmel azt a pasit, aki mindenen elpityeregné magát? Dehogynem! Ez a lónak a másik oldala.

Mindegy, hogy milyen nemű vagy, a sírás feloldó, megoldó, megkönnyebbülő hatású lehet.

Hiszen melyik okozhat gyorsabb gyógyulást, az elfojtott, és összeszorított foggal elviselt helyzetek, vagy az önmagamat megmutató, fájdalmát kimutató sírás?

Természetesen vannak élethelyzetek, amikor tényleg nem tehetjük meg abban a pillanatban, de hagyjuk meg magunknak azt a pár percet a megkönnyebbülésre, amint van lehetőségünk.

Milyen építő hatása lehet egy bömbölésnek? Ki ne élte volna már a szamárhangú, kínlódós, önsajnálattal átitatott zokogást? Milyen kimerítő tud lenni…

Ennek is van építő hatása. Amikor elkezded kívülről hallani magad, és rájössz, hogy mit is csinálsz, és saját magadtól abba tudod hagyni, sőt még meg is mosolygod magad, hogy ami miatt keseregsz, az ér ennyi energiavesztést?

Szóval pityergés, sírás, bömbölés között akad némi különbség!

Uraim, legyenek bátrak, és nyugodtan sírjanak, ha úgy érzik! Aki szereti önöket, biztosan megérti, és akár egy öleléssel kifejezi együttérzését.


Dézsi Aranka lélektréner 

06703326136
Aranylélek közösség
Aranylélek
Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat