18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Miért van annyi 40 plusszos nő egyedül? Férfiszemmel...

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Nézzük meg férfiszemmel ezt a kérdést! Hiszen, annyi pro, és kontra információt tudunk egymásra kiabálni. Mi a te igazságod?


A következő megállapítások hangzanak el mostanában rólunk, férfiakról:
Nem férfi! Érzelmileg elgyengültek, nem kezdeményeznek, Mama Hotel-lakók, nagyvállalkozóként nincs ideje, csak a szex és más semmi, eszköznek tekintik a nőt, nem tudnak megbocsájtani ezért minden nőt rosszlánynak néznek, eltartatják magukat a pasik, nem kell az okos nő stb.

Itt aztán megkaptunk mindent a lelki érzékenységtől, a kitartott szépfiún keresztül a római gladiátor hiányáig!

De lépjünk, vissza a fal-tól néhány lépést és teljesen más lesz a kép, amit látni fogunk, egyáltalán nem mindegy milyen távolról szemlélődünk.

Nézzük csak több ezer éven keresztül a nők főztek, nevelték a gyerekeket és biztosították a családi otthon melegét ahova a párjuk este elfáradva hazatért a vadászatból. A férfi dolga volt kitalálni mit eszik a család, biztosítani a tüzelőt, építeni a fedelet segíteni a magvetésben, szántásban és védeni a család biztonságát akár az élete árán is. 

Ezen feladatok során több ezer év alatt a sejtekbe ivódott a stratégia, a teremtés és az óvás készsége. 

Mese nem volt este kellett a hús nem lehetett hazamenni nélküle be kellett vonzani minden eszközzel és meg kellett teremteni, mert a család éhes volt! Itt egy erősen fejlett férfi EGO volt és egy ehhez képest kezdetleges női.

Azután az utóbbi 50 évben megváltoztak a dolgok

A Tecsó-ban a fácán, a disznó, és szarvas szimbiózisban -20C-on élnek, és csak annyi stratégia kell a megszerzésükhöz, hogy a négykerekű kosárral odalavírozzunk a hűtőpultig. 

Na, tessék ezt a nők is meg tudják csinálni ez nekünk nem kihívás gondolták a férfiak, meg aztán egyenjogúság van! Akkor miért várják tőlünk a régi szerepeket, és kapunk újakat is? Miért kezdeményezzünk kizárólag mi? Hiszen nem akarunk vadászni! Házhoz jött a vad és már tud beszélni, visszaszól nem úgy, mint régen!Szóval a társadalmi változások következtében a szerepkörök cserélődtek. A nők elkezdtek olyan pozíciókba kerülni, ami addig kevésbé volt ismert számukra, ahol a férfiak otthonosabban mozogtak. 

A férfiak a hirtelen női igények és, elvárások közepette keresik a helyüket, akárcsak a nők. 

Ők élvezik a helyzetüket, de nem látják át teljesen, ezért kérdések százait teszik fel és vádolják a pasikat. Fordítva pedig csak egy új helyzet állt elő, ahol egyik fél sem találja a kapcsolódást a másikhoz.
Nézzük csak:
„ Csak a szexre kell, - erre válasz a hormonokban és a lélekben rejlik, általában 30 után már több lélek van a pasikban és kevesebb tesztoszteron. Hölgyeim sokan közületek pont akkor zárnak be, mondván csalódtam bennük, mert csak, a szex kell nekik! Először lelkessé tesztek, aztán amire elkészülünk és szétnézünk már nincs ott, aki ezt kérte. 

Hölgyeim kész pasik nem futkosnak az utcákon csak folyamatban levők.

„Eltartatják magukat a pasik, mondhatnám röviden: ezt a nőktől tanulták!
Nem tudunk megbocsájtani ezért minden nőt rosszlánynak nézünk! Erre egy hölgy ismerősöm frappáns tanácsa jut eszembe:
Hölgyeim a tükröt ne csak szépítkezésre használjuk!

„ A nő, mint eszköz vagy tulajdon???!!!
NEM!!! Egyik oldalról sem, mert egy lélektől lélekig történő kapcsolódásban ennek nincs helye.

Még hogy nem kell az okos nő? De kell! Itt nem arra gondolunk, aki három diplomával cégvezető, és droidként él a hitrendszereinek!
Hanem arra, aki lélekben kapcsolódva velünk halad az úton, támogatva egymást, átlátva a problémákat, kitart mellettünk képes konstruktív kommunikációra. Akivel fel tudunk építeni egy olyan életet, amit egymástól való függés nélkül egészként élünk meg tudatosan, egészségben, felismerve és együtt ellenállva azoknak a hatásoknak melyek ártanak és félelemben tartanak bennünket.

Hegyesi Béla
Élet és üzleti tréner, párkapcsolati tanácsadó
06703696050
Lelkesek közösség


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat