18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A mester te magad vagy!

Megosztás
Spirituális

Kit lehet követni, ki a hiteles számodra, ki tudja a te életedről a tutit? Valahogyan csak kell tanulni...


Egyszer valaki azt kérdezte tőlem, hogy ki az én spirituális mesterem, hol tanultam. A válaszom az volt, hogy mindenhol, és sehol. Ezt meg hogy értem, jött azonnal a következő kérdés. Hát úgy, hogy nem jártam spirituális iskolákba, tanfolyamokra, nem ragadtam egyetlen ember nyomába se soha, viszont az utcán belém botló hajléktalantól is nyitott voltam tanulni.

Mert a tudás nem mester függő. A tudás, a világról való tudásunk mindannyiunkban bennünk lakik, és mindenhol körül vesz bennünket. 

Annak felszínre hozatalához, gyakorlati alkalmazásához nem mesterre van szükség, hanem kíváncsiságra, nyitottságra, befogadó készségre, rugalmasságra, érdeklődésre, empátiára, következetességre....

A tudás voltaképpen a Lélek tudása. Mindenkiben ott lakik, s csupán nézőpont kérdése, hogy látjuk, alkalmazzuk vagy sem.

Ha kifelé figyelsz, a téged körülvevő embereket, eseményeket, tárgyakat, híreket, szóval, ha mindig kifelé figyelsz, akkor folyton keringeni fog benned és körülötted egy csomó információ, kattogni, zakatolni fog az elméd éjjel-nappal. Látni fogod, hogy a banán sárga, az alma piros, a ház magasabb, mint te, de azt, hogy mindez SZÁMODRA mit jelent, na azt bizony nem fogod érzékelni. 

Képzeld el, hogy egy végtelen kiterjedésű rezgésekből álló tenger határtalan része vagy, mint egy csepp az óceán vizében. Külön tudod választani magad a mindentől? Nem. Együtt hullámzol az egésszel, abból vagy, mindent tudsz, amit az óceán tud, mert pontosan az vagy ami az óceán. Ha egy hullámnál a sziklára verődsz, attól még nem lesz belőled krokodil. Az óceán vize maradsz páraként is, felhőként is, a fürdőző gyermek szájában is. A Minden vagy, a tudás vagy, a Mester vagy. Te vagy a Mester, aki most éppen erre rádöbben.

Na jó, de akkor mi a helyzet Jézussal, Buddhával és a többiekkel, - kérdezhetnéd. Nos, ők azok, akik előtted, korábban értették meg ezt. Amolyan gyújtópontok ebben a végtelen tengerben, ők a korábban ébredők. De attól, hogy ők korábban ébredtek, még nem különlegesebbek, s te nem vagy kevesebb. Ők a tudás intenzívebb közvetítői, mert intenzívebb volt bennük a keresés, a nyitottság, a megismerés vágya. Eckhart Tolle korunk intenzív ébresztőórája. De az ő tudása a Te tudásod is, nem az ő privilégiuma. 

Önmagadról, és a világról való tudásodat nem tudod megvenni. 

Tanfolyamok végtelen során ülhetsz a padban, vagyonokat költhetsz rá, könyvtárakat alapíthatsz a spirituális könyveid gyűjteményéből ha mindvégig az azokban foglaltak jegyzetelésén nem lépsz túl. Túl, Önmagadba. Mert egy lucskosra áztatott szénaboglyát a legerősebb szikra sem képes lángra lobbantani.

Így hát ne kívül keresd a gurut, ne kívül kutasd a Mestert.
A szívedet nyisd ki a Benned élő mesterre, mert a Mester Te magad vagy.


Henn Edith

Személyes kapcsolatfelvétel:

Henn Edith közösség


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat