18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

8 tipp az illóolaj használatához

Megosztás
Életmód

Sokféle olajjal találkozhatsz, mi az, amire mindenképp érdemes figyelned?


Az aromaterápia az egyik leghatékonyabb, leggyorsabb és ráadásul a legkellemesebb gyógymód. De csak akkor, ha ismered az illóolajok alkalmazásának alapszabályait.

Ezek a legfontosabbak:
1. Csak tiszta, természetes eredetű illóolajat használj, amit megbízható helyről szereztél be!

2. Mindig hígítsd fel valamilyen hordozóolajjal (mandula-, jojoba-, kókusz vagy sárgabarackmagolaj, stb.), mert a tömény illóolaj károsíthatja a bőrt.

3. Az üvegeit légmentesen záródó kupakkal fedd le, tárold hűvös és napsugárzástól mentes helyen! A leghosszabb ideig barna üvegekben tarthatók el.

4. Ha bármilyen érzékenységet észlelsz magadon, többet ne használd azt az olajat vagy a keveréket!5. Lehetőleg ne használj műanyag edényeket az illóolajok alkalmazásakor, mert a tiszta, tömény illóolaj kölcsönhatásba léphet a műanyagokkal, és használhatatlan lesz.

6. Ha kétséged merülne fel, kérj tanácsot képzett aromaterapeutától! Főként, ha kismama vagy, epilepsziára hajlamos, magas a vérnyomásod, ha kisgyerekeknél szeretnéd alkalmazni, ill. ha allergiás vagy valamire. Ezekben az esetekben különösen oda kell figyelni az illóolajok használatára, mert vannak olyan tiltott eszenciák, amelyek különösen veszélyesek lehetnek ezekben az esetekben.

7. Belsőleg soha ne használd az illóolajokat, kizárólag képzett fitoterapeuta felügyeletével!

8. Az ára sokszor már a minőséget is jelzi: A párszáz forintos olajok a piacon vagy a boltokban nem terápiás minőségű illóolajok, sokszor nem is növényekből kivont esszenciák, hanem mesterséges illatok, hígított vagy többszöri lepárlású olajok. Megbízható helyről, megbízható cégtől vásárolj! Tudod, mindig azt mondom, olyan különbségek vannak olaj és olaj közt, mint a kannás bor és a pincészetekből kikerülő minőségi borok között.

Kiss Bernadett, doTERRA illóolaj tanácsadó
06208243336

Weboldal 

Kiss Bernadett közösség
Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat