18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A munka az életem?

Megosztás
Életmód

szánj időt magadra a munka mellett, mert elmegy az élet melletted. Hol van az arany középút?


Munka? Pihenés? Mit meddig, hogyan?

Érdekes, mi több néha egyenesen mulatságos az, ahogy vergődünk ebben az amúgy csodálatos folyamatban, amit az emberi lét felébredésének vagy tudatosodásnak nevezünk. Mert egyik oldalon lassan kezdjük megérteni, hogy minden eddigi struktúra, keret, melyek szorításában éltük az életünket, nos minden ilyen teljesen biztos, hogy leomlik, önmagába zuhan. A másik oldalon viszont ennek dacára mégis a régi tanult minták alapján, megrögzött szokások mentén igyekszünk szervezni az életünket.  

Ez olyan, mintha egyet lépnénk előre a kiválasztott cél felé, majd gyorsan egyet vissza is....
Hozzászoktattak bennünket gyakorlatilag pici gyerekkorunk óta, hogy bármilyen eredmény csak kőkemény, fáradtságos, áldozatos munkával érhető el.

 Arra tanítottak egy materialista világszemléletben, hogy az se baj, ha közben belegebedünk, mert élni másképp nem lehet. Javakat kell termelni, mindig másnak, s ez így természetes. Erre tanítottak. Szó szerint egy olyan rendszerben, társadalmi struktúrában, viselkedési, megnyilvánulási mintában nőttünk fel, melyben mesterségesen, és egyezményes alapon beosztották az időnket. 

Ez a beosztás, a rendszer mohósága miatt mára egyre feszesebbé és feszesebbé kezd válni, egyre több időnket adjuk el, egyre kevesebb haszonnal. 

Elhitették velünk, hogy kemény, áldozatos, időben egyre kiterjedtebb robot meghozza annak gyümölcsét, és el fogjuk majd érni vágyainkat, álmainkat, ha eléggé szorgalmasok vagyunk. 

De mi is az időnk, amit mások osztanak be, amivel mások gazdálkodnak? 

Az idő az életünk.

Ugyanis az életünk mindig a pillanatban, a jelen pillanatban történik. Vagyis tulajdonképpen egy majdani, valamikori eredmény, öröm, boldogság reményében, ami majd egyszer, valamikor összejön, ha eléggé szorgalmasan és szófogadóan szolgáljuk ki mások igényeit, na majd akkor, egyszer megvalósul illúziójában ringatjuk magunkat. Ráadásul úgy, hogy észre se vesszük, vagy ha mégis, nem tudunk, nem merünk egyéb alternatíva után nézni.  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat