18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A szomszéd tehene is vesszen?!

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Mit teszel, ha elönt a sárga irigység? Voltak már rád irigyek? Ez az érzés mindenkiből előtörhet kisebb-nagyobb mértékben. Szégyelljük el magunkat, vagy fogadjuk el?


Egy olyan emberi tulajdonságról szeretnék írni, amiről nem szívesen veszünk tudomást, vagy ha tudomást veszünk, akkor nehéz vele mit kezdeni. Ez az irigység. Furmányos ez az érzés, mert, sok esetben nem merjük bevallani magunknak, hogy bennünk is van ilyen érzés, hogy is vallanánk be, amikor mi olyan tökéletesek vagyunk?!
Viszont, ha vagy olyan szinten, hogy felismered a jelenlétét, akkor az újabb bajt szülhet, mégpedig a szégyent saját magaddal szemben.


Ügyfelem mesélte a következőt:
Felhívta egy ismerőse, lelkesen mesélte, hogy végre megérintette lelkileg egy férfi, és ez milyen felemelő érzés, milyen boldog stb. Végtelen örömmel hallgatta a vonal túlsó végén, miközben, a poklok poklát élte meg.
Mi történt? Abban a pillanatban, ahogy meghallott egy olyan történetet, amire ő is vágyott, szembesítette a saját sanyarú helyzetével, és felnagyította azt. Abban a pillanatban ő is érezni akarta volna azt az átható boldogságot, felhőtlen örömet, amit a telefon túlsó végéről érzett.
Egy ilyen helyzetben tudat alatt bekapcsol az önsajnálat, hogy mi miért nem tartunk már ott? Utána fokozódik, hogy akkor nem vagyok együtt érző? Nem tudok örülni más örömének? Milyen emberré váltam? Klassz kis negatív spirál.

Ezt gyorsan meg lehet állítani.

Tisztázod magadban, hogy érezted az irigységet, de ettől még nem kerülsz a pokolba. Inkább fordítsd át, és figyeld meg, hogy milyen tükröt tudott mutatni neked az adott helyzet. hol vannak hiányosságaid, amin tudsz változtatni? Megtettél e már mindent a célod eléréséhez? Stb.

Amint ezt magadban helyre rakod, rájössz, hogy mindennek megvan a maga érési ideje, és eljön a te időd is!!!

Mennyi ilyen helyzettel találkozhatunk nap, mint nap, és nem biztos, hogy mindegyiket felismerjük. Gondoljunk csak arra, hogy például a munkatársad meséli, hogy a párja elviszi Kubába, és két hét múlva indulnak. Milyen szupi, nem? De igen, viszont te nem, hogy külföldre, de az idén sehova nem tudsz elmenni nyaralni. Nos, mekkora a közösen átélt öröm a kolléganővel? Hangsúlyozom, hogy itt csak arra az érzésre koncentrálj, ami benned fakad, ami felerősíti a pihenés iránti igényedet. Ugye, ugye?!

Nézzük meg az érem másik oldalát is!
Mi van, ha én váltok ki valakiből irigységet a sikeremmel, a jókedvemmel, az előre jutásommal, és a körülöttem lévő esetleg nem annyira jó szándékú. Hatással lehet az életemre? Befolyásolhatja a mindennapjaimat? Mindenképpen, mert az öröm is, a féltékenység is energia, csak más a rezgésszintje. 

Tehát, ha az irigységet arra "használja" valaki, hogy ártson, az senkinek nem jó. Nem jó a célpontnak, és az irigy kutyának sem, mert idővel minden érzést, amit küldött, azt visszakapja.    Dögöljön meg a szomszéd tehene...
Bárhogyan is van, ez a tulajdonság létezik, és hiába a rengeteg önismeret, lelki gyakorlat, és érezheted magad ízig-vérig jónak, akkor is megjelenik, és a felszínre tör, egy nem várt pillanatban. Ismerd fel, amikor felbukkan, fogadd el, majd engedd is tovább, hogy ne ragadj bele, ne ostorozd magad!

Egyszer egy vallásos rádióban nyilatkozta egy pap, hogy szent irigység van benne, hogy nem lehet ott a csíksomlyói búcsún. Jót nevettem akkor rajta, de azóta szállóigévé vált, mert nekem attól lett szent ez az érzés, hogy engem formál, éberségre int, hogy észrevegyem a hiányaimat, és tegyek magamért.

A legjobb útravaló, hogy élj úgy, hogy minél több ember irigy legyen rád! Légy boldog, vidám, sikeres! Így te is jól jársz, és a körülötted élőket is fejlődésre sarkallhatod!!!

Dézsi Aranka lélektréner 

06703326136

Aranylélek
Aranylélek közösségMegosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat