18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Bolti hiszti

Megosztás
Életmód

6 tipp, hogy elkerüld a gyerek hisztijét a boltban


Minden anyuka ismeri a szituációt. Állunk a kasszánál, a gyerek üvölt és a körülöttünk állók arról a bizonyos makarenkói pofonról sugdolóznak. Szorult helyzetünket tovább tetézi, hogy a pénztárnál sorakoznak a legfinomabb csokoládék és nyáron még a jégkrémes frigó is ott áll…
A helyzet az, hogy attól függetlenül, hogy nincs a családban egy mozgósítható nagymama és bébicsőszre sem telik, a hűtő még kiürül ,előbb-utóbb a spájz is „megkopik”, sőt a mosópor is képes elfogyni!

Ha kisgyerekkel megyünk bevásárolni, a helyzet évszaktól függetlenül is izzasztó tud lenni. Mert a kisgyerek sír, ha unatkozik… és sír, ha nem kapja meg, amit szeretne. 

A rátermettebb gyermekek képesek a fejüket csóváló idegenekre nyelvet ölteni, hogy aztán édesanyjuk „büszkén” zsebelje be az „elismerő” pillantásokat.

Mindent megoldó recept nincs. De vannak tippek, amivel megkönnyíthetjük a mindennapos tortúrát.
• Soha ne menjünk éhes és/vagy szomjas gyerekkel bevásárolni.
• Mindig legyen nálunk bevásárló lista, ne a sorok közt haladva tépelődjünk azon, mit is kell beszereznünk. Tervezzük meg elindulás előtt, mit főzünk, és a hozzávalókat írjuk fel, ha nem tesszük, valami úgyis lemarad. Idegőrlő hazaérve szembesülni ezzel a problémával.
• Ajándékot ne akkor válogassunk, ha kisgyerekkel vagyunk. Próbáljuk ki esetleg a netes vásárlást, kényelmesen, otthonról, amíg a kicsi alszik.
• Vonjuk be gyermekünket a vásárlásba! Nem, az igazán nem érdekli őket, melyik margarint választjuk. De szívesen segítenek kiválogatni a legszebb narancsokat.
• Próbáljunk mindig higgadtan és következetesen viselkedni. Ha tegnap nemet mondtunk a nyalókára, akkor holnap se engedjük meg, mert ezzel teljesen összezavarjuk őket.
• Sajnos a vásárlás olykor nem várt veszélyeket rejt magában. Ha kánikulában indulunk el bevásárolni, gondoljunk arra, hogy az indokolatlanul lehűtött klímás áruházban nem kell sok idő ahhoz, hogy a kicsi meghűljön a lenge nyári ruházatban. Télen pedig ne hagyjuk, hogy beleizzadjon a kabátjába.Hazánkban is egyre népszerűbbek a bevásárlókocsi huzatok. Nagyon praktikus találmány. Nyáron a forró, télen a jéghideg bevásárlókocsitól óvja meg gyermekünket, na meg bacilusok millióitól.
Amíg nem voltam édesanya, én is azt gondoltam, hogy a vásárlás legidegtépőbb része a parkolóhely vadászata. Milyen naiv voltam. 

Én is emlékszem a szúrós pillantásokra, a gúnyos megjegyzésekre, a fiam „fellépéseire”. Amikor már nagyobbacska volt és otthon megígérte, hogy most olyan jó lesz a boltban, mint még soha és így is lett. Fontoskodó arccal, mindenki számára jól hallhatóan mondta az üzlet közepén, hogy „anya, ezt neked vesszük” és színpadi mozdulattal dobta be a tampont a kosárba…
„Szülőnek lenni annyit jelent, hogy egyszerre akarod megölelni és megnyúzni a csemetédet.” (Bill Watterson)

 
Hajdú Hajnalka
Webshop

giorgomeska(kukac)freemail.hu


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat