18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Az új ruha, nem biztos, hogy új?!

Megosztás
Életmód

Turkáló, durkáló,rocsi,rocskó,használt-ruha bolt...Mindegy, hogyan hívod,de élvezet megtalálni a pont jó rucikat!


Szenvedélyes „durista” vagyok. Amikor csak lehetőségem van rá, elmegyek kincsvadászatra. A legtöbb cuccom turkálóból van, és ez számomra egyáltalán nem derogál, sőt! Kifejezetten büszke vagyok a szerzeményeimre!
Egyszer egy hölgy azt mondta nekem egy turiban, hogy a turkálás női betegség. Azóta sem néztem utána, hogy esetleg ez is egy függés lenne-e, mint a csokievés és be van-e jegyezve a lexikonokba. Ha igen, én büszkén vállalom e betegségemet és semmi pénzért nem szeretnék kigyógyulni belőle.

Találni tudni kell! Bizony, nem mindenki ért ehhez sem. 

Előfordult már, hogy egy barátnőmmel, akivel azonos méretet hordunk és a stílusunk is hasonló, úgy jöttünk ki a használtruha üzletből, hogy az ő keze üres volt és fancsali képet vágott, én pedig teli nylontáskákkal megrakodva, boldogan vigyorogva lépkedtem mellette.

„Soha nem találok ott magamnak semmit”. Édesem, nem is, ha azzal a szándékkal térsz be oda, hogy veszel magadnak egy S-es méretű, szűk szabású fekete nadrágot. A turkálás nem erről szól! Ahhoz, hogy komplett ruhatárunk legyen márkás, egyedi darabokból, rendszeresen kell járni a „second hand” boltokba.

Bár többnyire az újszerű, hibátlan állapotú darabokat veszem csak meg, szerintem egyáltalán nem sikkes, ha egy táskán látszik, hogy vadonatúj. Az én táskáim egytől-egyig egy picit ütött-kopottak és gyakran úgy néznek ki, mintha a kutya alól szedtem volna ki �" ami, bevallom, legtöbbször így is van.

Fel sem tudnám sorolni, mennyi márkás cuccom származik másodkézből. 

Több tucat pólóm, táskám, cipőm van, aminek darabja párszázas vétel volt, de legbüszkébb egy eredeti, „Dolcse” táskámra vagyok, amiért képes voltam hatszáz forintot kiadni!

Hölgyeim, sose hagyjuk, hogy a divat szolgamód követése elnyomja az egyéniségünket!
Az én városomban többnyire angol használt-ruha boltok vannak és meg is vagyok elégedve velük, de azért nagyon boldoggá tenne, ha lenne a közelben egy holland üzlet is, az ő ruháik is nagyon klasszak. Bár nem annyira elterjedt hazánkban, a norvég bálás ruha is tiszta, szép áru, a gond az vele, hogy az egy „hideg” ország és nagyon kevés nyári holmijuk van, amit „ránk hagynak”.

Végül nem szabad megfeledkeznünk a környezetvédelemről sem. Azzal, hogy másodkézből öltözködünk, kevesebb „szemetet” termelünk, és ezzel óvjuk környezetünket, megvédjük bolygónkat. Tudom, csepp a tengerben, de ha mindenki odatenné azt a cseppet…

„Veszélyesebbé váltunk a természetre, mint amilyen ő valaha is volt ránk nézve.” (Hans Jones)

Mindenkit arra bátorítok, hogy ha eddig nem tette mag, látogasson el egy használt-ruha üzletbe, hátha rákap az ízére. Bátran ki merem jelenteni, hogy éves szinten egy hat számjegyű összeget megspórolok azzal, hogy szinte csak alsó ruházatot veszek újonnan. Legyünk ökoanyuk, tapasztalatból mondom, remekül el lehet csevegni idegenekkel egy láda fölé hajolva.
Kalandra fel! Jó szórakozást!


Hajdú Hajnalka
Webshop
giorgomeska(kukac)freemail.huMegosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat