18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A női EGO evolúciója

Megosztás
Spirituális

Az évezredek során sokat változott a nő akarata, önérvényesítési hajlama, ami kihat a párkapcsolatra is.


Több ezer éven keresztül a férfi dolga volt az étel, a meleg, és a fedél biztosítása a család számára. Még mindig nyoma van a férfi lelkekben, egyszerűen ösztönössé vált sok jelenkori férfi egyedben.
Tudjuk, belülről hogyan oldjuk meg, stratégiák egész sorát képesek vagyunk legyártani a cél érdekében. A nők szeretettel és gondoskodással foglalkoztak a gyerekekkel, főztek és rendezték a hajlékot. Persze ez akkor sem volt mindig minden családra így jellemző, de a többségnél így történt.

A férfiakban a harc, a ház és a család védelme miatt az Ego akkor is erős volt az „enyémhez” ragaszkodtak így sokszor a Nő is bekerült a tulajdontárgyak közé.

A Női EGO akkor még nagyon kevés nőben tudott kiteljesedni, és akikben igen azokat a férfi és a vallás segítségével finoman fogalmazva kordában tartották vagy kivonták a forgalomból.
Az utóbbi száz év technikai és társadalmi változásai viszont gyökeresen felforgatták a több ezer éves helyzetet. Megjelent a Női EGO! 


Miért létezel EGO? Azért hogy segítsek neked döntéseket hozni felelte az EGO! Emlékeztetlek téged arra, hogy milyen fontos vagy, mennyire nagy szükségük van azoknak rád, akik belőled vagy melletted élnek, és hogy mennyire adósak neked! Segítek észben tartani milyen hibákat követtek el ellened és hányféle módon bántottak meg, amiért neked kellett megfizetni az árat! Az én dolgom FOLYTON azt súgni a füledbe, hogy csak te számítasz a világon! Suttogta az EGO!

Hoppá! Ez az EGO most mindkét félben erős lett! Vajon milyen következményekkel járhat? Szerintem éppen tarol, és rombol, mint egy járvány! Megmérgezi az emberi kapcsolatokat, szétszedi a barátokat, kinyírja a párkapcsolatokat! Persze nem egyedül csak ő a hibás! A harcot a sztratégoszok (görögöknél:tábornok) nem bízták a véletlenre! Egy egész fegyverarzenált vonultatnak fel az emberek ellen, de térjünk vissza a párkapcsolati hatásokra. Van egy mondás: „a Férfi bátor és vezet, a Nő követ és bízik, a zene ugyanaz, az élet tánc…” 

A helyzet az, hogy a Női EGO erősödésével a szerepek összekavarodtak a férfi vezetés már nem kell, de ha a férfi elfogadja és követ és a „bízik állapotba” helyezkedik akkor az sem jó, mert nem FÉRFI !
Ajaj, olyan ez, mint a vihar a biliben, előbb utóbb letisztul, de addig is tönkretesz, lerombol, bizonytalanságba húz, ezért kedves férfitársaim és hölgyeim mindkét félnek van mit észrevenni!

Mielőtt valaki félreért nem az a baj hogy erősödött a női EGO, hanem az, hogy az új helyzet bonyolultabb lett, nehezebben tudjuk kezelni, és ehhez egy új tudatos nő és férfi megjelenésére lenne szükségünk.

Hogy miért ez a legfontosabb? Mert egyéntől független változás nincs, az egyéni változások segítik a jó párkapcsolatot, a jó párkapcsolat segít az életminőség változásában, és az életminőség változása változtathat a társadalmakon. Érdemes lenne megtalálni az egészséges középutat ebben is! 

Egy jó párkapcsolat kiiktatja az „oszd meg és uralkodj” fegyvert, azt hiszem soha nem volt nagyobb szükség erre, mint napjainkban.

Hegyesi Béla

Élet és üzleti tréner, párkapcsolati tanácsadó

06703696050

Lelkesek közösség


A főképet készítette:

Fotós: Dobó Imre

06306095404

Dobó Imre Photography közösségMegosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat