18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Az élet és halál körforgása

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Minden múlandó! Emlékezzünk a születésre, és az elmúlásra. Figyeljünk kicsit befelé...


A születés és a halál körforgása természetes a lélek által. Testet ölt egy kehelyben, ami a szentélye lesz a földi síkon. Azután a csodálatos élet. Miután elhagyja a testet és folytatja útját az örökkévalóságban.

Az isten által kegyelem, amikor életet adhat az édesanya egy gyermeknek és az is, mikor egy ember mellett lehetünk az utolsó „lélekzetvételnél”. Szándékosan írtam így. Megélni ezt szerintem nem is mindenki tudná így feltétel nélkül, egyiket sem. Anyaként tudom hitelesen elmesélni nekem milyen érzés életet adni, kétszer is megadatott. Minden misztériumával, fájdalmával, és élménnyel teli. Közel az istenhez. 

Amikor a születés pillanata van, semmi más nincs, csakis a végtelen csoda érzése. 

Tudatos voltam, bíztam a bennem élő ősanyában, és a lélekerőmben, a babáim erejében. Még utána több hónapig szimbiózisban tudtunk maradni. Hálásan köszönöm gyermekeimnek ezúton is, hogy engem választottak anyjuknak. Mindenestül.

Amikor egy másik ember elmenni készül a földi útjának vége felé jár, s félelmeit megosztja velünk, az a fajta "készül menni" érzés szintén megadatott többször is. Nem tudom megmondani, de mindig tisztán érzékelem az ilyen helyzeteket. 

Ahogyan fogom az ember kezét, egymás szemébe nézünk és a szavak sem kellenek. Békesség van.

Egy fajta nyugalom van rajtam, istenanya tenyerén, biztonságban érzem magam, ha ez a témakör megtalál. Félelmek nélkül. Kevesen élik meg így, mindig ezt hallom, ezért gyakran fordulnak felém emberek ilyen irányú kérdéseikkel, félelmeikkel és bizonytalanságukkal együtt. Távozni készülők, és hozzátartozók is.
Természetesen ez megtisztelő, hiszen a legnagyobb kincs az élet.
Erősen él bennem, hogy ezt mi emberként nem befolyásolhatjuk, sok minden láthatatlant igen, ezt az egyet nem.

Vigaszt nyújthat a maradóknak, az emlékek, és a tudat az örökkévalóságban. A tibeti halottas könyvet alapműnek tartom. A halál alaptermészete, megszabadul a lélek a félelemtől és a szenvedéstől. A köztes létben az itt maradók imákkal, siratással tudják átsegíteni a lelket a fény felé. Az a testben már életet nem találhat, már csak a tudat kivetülése az amit érzékel. Majd a lélek 49 nappal később távozik a fénybe.
Gyertyát gyújtunk, segítjük a fénybe a mi hagyományaink szerint is.

Porból lettünk, porrá leszünk.

A gyásznak is ideje, szakaszai vannak. Önmagunkkal, és akikkel lelki kötelékkel élünk. Az nem szűnik meg, csupán átlényegül.

A szeretet fénye az, ami marad nekünk.

Elég a tűzben a test. Hamu lesz, majd újjá éled.
Számomra az élet minden előtt van. Élni, megélni minden pillanatot, amíg van lélekzetünk.

Mondjunk el egy imát az élőkért, az őseinkért. Áldott legyen minden test, minden lélek, minden szellem, minden ember, minden természeti lény, aki szeret, aki szeretett valaha, aki fájdalommal él, aki félelemben és erőszak által halt meg, s az aki békességre talált a sötétségből menjen a fénybe. Minden szentek és őseink erejével. Istenanya szeretetével, Mária oltalmában, Jézus Krisztus által. A szeretet nevében.

Élet táncod járd, míg járnod kell. A következő találkozásig. Áldás. Köszönöm, ha elolvastál. Szeretettel, Pataki Ági PÁRTA Műhelyből

Barátaim mondják Rólam...ki vagyok én?
Klára:
Mindig a személyiség egy kis részecskéje látható egyszerre, pillanatnyi dolog. Nehéz meghatározni, mert mindig más és más oldalát mutatja egy embernek az adott szituáció. Amit én tapasztaltam ezekben a pillanatokban, abból egy nyitott szívű, jó lelkű, becsületes ember képe mutatkozott meg előttem. Aki szeret élni, szereti a természetet, a művészeteket. Jó lenne jobban megismerni, mert még mindig csak kevéssé ismerlek. <3

Pataki Ági művészet-terapeuta, Lélekember.

06306380738

PÁRTA Műhely közösség

Fotót készítette:

Dobó Imre

06306095404

Dobó Imre Photography közösségi oldal

 
Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat