18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Látlak,érezlek

Megosztás
Spirituális

Belső imáink nem feltétlenül vallási eredetűek, de mindenképp felemelő, előremutató kívánságok. Figyelj befelé! Fogalmazd meg saját imádat!


Az a fontos, ami benned van. Nem az, amit én most látok rajtad. Látlak valaminek, jön egy érzésem attól, amit látok rajtad és frankón elmondom rólad. Véleményezem azt a valamit, teljesen másképpen, ami lehet neked belülről jó
érzés, valamiért bizseregtet, imaként éled meg.
Az ima olyan előítéletekkel él a köztudatba, hogy csak vallásos lehet, aki imádkozik. Engedhetnénk ezt szabadon…

Kevés vallás van, amivel ne foglalkoztam volna mélyebben. Tanulmányozok mindent, olvasok, beszélgetek róluk egészen a kisgyerekkorom óta. Mázlim volt, hogy otthon portörölgetés közben a világirodalom remekei közül válogathattam. Kamasz voltam a rendszerváltáskor, így utána a legjobbkor nyílhatott meg a világ ilyen tekintetben is, hogy lehetett beszélni róla nemcsak otthon, a templomban, hanem már a könyvtárban és az iskolában is. Azért mesélem el, hogy láthasd, hogy nem divatból írogatok erről, hanem tapasztalatom is van. 

Mivel érdekelt a hit, az emberi személyiségjegyek, az elme játéka, működése, összefüggései és aztán persze a kollektív tudat is. Minden felől kutakodtam, tudni akartam. Tapasztalni. Így persze sokat foglalkoztam olyan dolgokkal, ami mást nem érdekelt, de engem érzékenyen érintett. Így viszont könnyebb volt elfogadni más embereknek a "másságát". Másféle gondolatokat, mint a közvetlen gyerekkor szereplői tudástárát.

Meghatározni az ima fogalmát, nem tisztem, de azt tudom, és kimondom, hogy ahány ember annyi féle ima is van.  

Egy egyszerű kérés jelenlétben, bárhol lehet ima. Mantrázás, ami egy pozitív rezgésű hang ismétlése és a tradicionális imádságok is mind hatnak. Lehet gondolatban, élő szóval, énekhangokkal.
Az ima bennünk él. Imádnunk kell magunkat, éltetni, hogy életre keljen. Itt most az egyéni lelkünkről szólok, a nyers, sallangok nélküli valónkról. Ami nem hétköznapi, de mi hétköznapokat élünk vele, benne. Ezért is kavarodik folyton össze... meg még forgásban is van.
A keleti filozófia szerint az életkerék forgása, hasonlatos az imamalomhoz. Persze forog az magától is, de ha elfogadjuk, hogy forog a létkerekünk, van egy sorsunk, akkor azt vezessük magunknak, legyen a saját kezünkben az a látszólagos irányítás. Aztán persze a többi ember segíthet megismerni a többi létkerék forgás, fogaskerék találkozás azt az imát, imánkat, ami a láthatatlan világunkat láthatóvá teszi számunkra.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat