18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A név kötelez

Megosztás
Spirituális

Amikor valahová szeretnéd letenni a névjegyed, mit írnál magadról, ami valóban jellemez?


Nomen est omen?
avagy a névválasztás művészete

Köztudomású, hogy minden hang egy bizonyos rezgésszámot takar, a betű pedig a hang rögzített változata. Hangok halmaza szavakat alkot, szavakkal pedig a verbális kommunikáció szintjén érzéseket, gondolatokat cserélünk ki egymás között. 

Amikor bármilyen érzést, gondolatot szeretnénk kifejezni, akkor tulajdonképpen valami bennünk élő minőséget szeretnénk megosztani másokkal.
Ahhoz, hogy magunkról pontosan azt fejezzük ki, amit szeretnénk, mindenekelőtt tisztában kell lennünk azzal, hogy pontosan mi is az, ami bennünk megjelenik, mi is az, amit megosztanánk másokkal. Önmagunk ismerete nélkül ez torz eredményt hoz.

Gyakran azért nevezünk meg dolgokat, mert célunk van vele. Ilyen például egy tudás, egy szakma, egy szolgáltatás...megnevezése, melynek forrása mi magunk vagyunk, és azt mások számára elérhetővé, élvezhetővé szeretnénk tenni.Konkrétan el szeretnénk adni valamit, ami fölött rendelkezünk. 

Ilyenkor fontossá válik annak a pontos, rövid, frappáns, elegáns, egzakt megfogalmazása. Egy olyan célzott üzenet megalkotása, mely arról tájékoztat másokat, amit kínálunk számukra. Itt gyakran válaszút elé kerülünk. Vagy kifelé indulunk és mások hasonló témában történő, már meglévő megfogalmazásai között keresgélünk, vagy befelé indulunk és hagyjuk, hogy a lelkünk mélyén élő minőség egyszerűen alakot, formát öltsön, azon a sajátos módon, ahogy az bennünk él. Nos, ez utóbbi bizonyul rendszeresen szerencsésebbnek.

Gondoljunk csak például arra, ahogy Steve Jobs megfogalmazta álmát az Apple computer elnevezésben.

Minden siker mögött az az összhang rejlik, amit az adott dolog kapcsán érzünk magunkban. Ha mást, másképp kommunikálunk nevek, formák nyelvén, mint amit magunkban érzünk, akkor minden pillanatban mi magunk hozunk létre az adott kérdésben egy olyan diszharmóniát, mely rezgések szintjéről indulva, s a külvilágban megnyilvánulva állandóan korlátozni fogja valódi célunk elérését.

Mert minden, ami megnyilvánul általunk a külvilágban, az rólunk, a bensőnkben élő állapotokról tanúskodik.

Lényeges szempont még az is, hogy az adott megnevezés mennyire tükrözi az adott dolog iránti elkötelezettségünket. A vele kapcsolatos hitünket, önbizalmunkat. Mert hogyan várhatnánk el, hogy bárki bizalommal fogadja, amit kínálunk, ha azt érzi ki belőle, hogy még mi is hadi lábon állunk az az adott kérdésben.


Henn Edith

Henn Edith személyes kapcsolatfelvétel


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat