18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A szegénységtudat elengedése

Megosztás
Életmód

Hogyan gondolunk a pénzre? Mocskos, vagy szeretjük? Mi kell ahhoz, hogy jöjjön, áramoljon?


Manapság nagyon gyakran találkozunk olyan mondatokkal, hogy

Nincs pénzem!
Ez nekem túl drága!
Tisztességesen nem lehet meggazdagodni!
A pénz nem boldogít!
Ha ezeket intenzíven mondogatjuk és valóban el is hisszük, akkor meggátolják a felszabadult, félelmek nélküli életet és benne tartják az embert egy állandó, negatív pénzközpontú szemléletmódban. Az ilyen emberek gondolkodása egyfolytában a pénz ill. annak hiánya körül forog, szegénységtudattal teremtik az életüket, mely teljesen beszűkíti a gondolkodásukat és ezáltal a lehetőségeiket. Arra várnak, hogy mindig valaki más oldja meg helyettük a problémákat, kiszolgáltatottnak és áldozatnak tekintik magukat, cselekedeteikből hiányzik a jövőbe vetett bizalom. Döntéseiket általában valamilyen külső kényszer vagy félelem hatására hozzák meg és nem igazán hajlandók a változásra. Mindenben az akadályokat látják, mert ugye a válasz mindig ugyanaz: „Nincs rá pénzem…”. Ezért is vannak folyamatos anyagi gondjaik.

A szegénységtudat egy önkorlátozó hiedelem, egy rossz gondolati minta, mely blokkolja a bőség áramlását. 

A jó hír, hogy ezt a hiedelmet fel lehet oldani, ami persze nem megy egyik napról a másikra. Komoly mentális és érzelmi tudatosság szükséges a változáshoz. Helyén kell kezelni a pénz szerepét az életünkben, azaz:
• el kell engedni a pénzzel kapcsolatos negatív gondolatainkat
• szeretettel teli kapcsolatot kell kialakítani a pénzzel
• tudatosítani kell, hogy igenis megérdemeljük a bőséget, ami anyagi, érzelmi és szellemi téren is megmutatkozhat életünkben
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat