18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A sorsunk

Megosztás
Életmód

Valóban mi alakítjuk a sorsunkat, vagy csak "elszenvedői" vagyunk?! Ha igaz, hogy alakíthatjuk, akkor itt az idő szebbé tenni...


Teológiai viták gyakori témája, hogy életutunk előre meg van határozva, vagy sem? Ám ha ez igaz lenne, akkor nem lenne erőnk a változtatáshoz. Márpedig mindenkinek van lehetősége arra, hogy bárhol, bármikor változtasson a helyzetén. Az erő pedig ott szunnyad mindenkiben, csak fel kell szabadítani.

Sokan hivatkoznak a sorsa, vagy a végzetre, ha valami nem jó, vagy nem olyan az életükben, amilyennek azt szeretnék.
Így adnak felmentést maguknak a kudarcaik iránti felelősségre. Sokkal könnyebb egy külső tényezőt hibáztatni, mint felvállalni, hogy Te magad vagy a saját sorsod irányítója. A történéseket előre megírt „szerződésnek” gondolják, amin változtatni soha, semmilyen körülmények között nem lehet. Így elfogadják, beletörődnek a helyzetükbe, ahelyett hogy elgondolkoznának: lehetne-e ennél jobb? Ez a hozzáállás azonban egy passzív életmódhoz vezet, amelyben az emberek csak várják, mit dob nekik az élet? Olyan, mintha valaki egy addig fel nem fedezett, lakatlan szigetre tévedne, és csak ülne a parton arra a hajóra várva, ami majd elviszi őt onnan. Nagyon sok ember éli az életét abban a hitben, hogy majd egyszer jobb lesz. Majd ha más lesz kormányon, majd ha új vezető kerül a cég élére, majd ha nyerek a lottón stb..

Napról napra reménykednek, és közben észre sem veszik, hogy évek múlnak el úgy, hogy semmi sem történik.
Csak a megszokások: unalmas munka után házimunka, vacsora, tévézés. Néha egy buli, hol jól érzik magukat, de ennyi. Ugyanezek az emberek általában nehezen is élnek, és szinte folyton azt érzik, hogy valami hiányzik az életükből. Valami nem stimmel. De hát ez a sors. Könnyen beletörődnek a helyzetükbe, mert a bőség gondolata messze áll tőlük. Szegénynek lenni a legkönnyebb, mert ahhoz nem kell csinálni semmit! Feladják, nem is próbálnak javítani a körülményeiken.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat