18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Az ember tragédiája

Megosztás
Életmód

Milyen értékékek a trendik ma? Magamutogatás, külsőségek? Miért erre terel a média bennünket? Ki kéne nyitni a szemünket, és elkezdeni látni, nem csak nézni...


„Sok az eszkimó, kevés a fóka”… Miért, vajon miért ez a több, mint százötven éves Madách idézet jutott eszembe, amikor a minap, érthetetlen okokból, de teljesen önpusztító módon belenéztem egy valóságshow-ba?
Madách Imre 1862-ben írta Az ember tragédiáját, de olyan kínos kérdéseket feszeget a műben, hogy ezek a mai napig életben tartják. Újra és újra előveszik, újra és újra megjelenik más-más feldolgozásban. Nekem is eszembe jutott, hogy bizony sok az eszkimó, kevés a fóka. 

Valószínűleg Madách arra célzott, hogy majd nem lesz elég élelem, netán ivóvíz, nem tudom. De én arra gondoltam, hogy sok a széplány, kevés a milliomos. És ez ma rengeteg „nő” problémája.

Nem azt ítélem el, aki azért teszi, hogy jóllakjon. Sokan azonban kapzsiságból „vadásznak”. Márkás ruhák, szilikon mell, külföldi nyaralás… Ennyit látnak a kiszemeltben.
„Mégy-e előbbre majdan fajzatom?” – és ő még annak idején azért kapott kőkemény kritikát, mert műve túlságosan pesszimista. Szomorú.
Művét nemcsak kritizálták, volt, hogy be is tiltották. 1947- ben játszották utoljára színházban, aztán következett hét év „kényszerszünet”, mert az akkori rendszer haladásellenesnek bélyegezte. Pedig csak tisztán látta a jövőt.Persze, van az a réteg, akinek a „lexikai” tudása kimerül abban, hogy fel tudja sorolni, melyik showban kit, hogy hívnak, ki kivel van/volt együtt, kinek van póthaja, ki volt zsírleszíváson a múlt hónapban, és persze, hogy mit ír a holnapi horoszkópjuk. Az egészben az a legfájdalmasabb, hogy a horoszkópon kívül tényleg nem olvasnak semmi mást. Jaj, dehogynem, az étlapot! Persze, ezt is minél puccosabb helyen, mert nekik az jár! Nem is tudom, hogy lehetne őket definiálni. Megélhetési agyhalottak.


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat