18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Az ember tragédiája

Megosztás
Életmód

Milyen értékékek a trendik ma? Magamutogatás, külsőségek? Miért erre terel a média bennünket? Ki kéne nyitni a szemünket, és elkezdeni látni, nem csak nézni...Hihetetlen ereje van a médiának, csak az a baj, hogy a média nem azt sugározza, ami a javunkat szolgálja. Megy a népbutítás ezerrel. Ha nem akarunk megfertőződni, inkább be se kapcsoljuk a televíziót!
„Ne kövesd a sokaságot a rosszban!” (2Mózes 23:2)„Jó éjt, - reggelre ne feledd a pénzt.” – ez is Az ember tragédiájából való, Éva szájából hangzik el. Ez az ember sokkal több volt, mint író. Szerintem egy igazi géniusz volt, egy látnok, de nem olyan, mint azok, akik ma praktizálnak az OKJ-s aurahegesztő bizonyítványukkal, jó pénzért.

„A nő, méregből s mézből összeszűrve. Mégis, miért vonz? Mert a jó sajátja, míg bűne a koré, mely szülte őt.” És mi lesz a trendi tíz év múlva? Húsz év múlva? Száz év múlva? Madáchot nem kérdezhetjük meg, pedig sanszos, hogy tudná a pontos választ.

Szóval, néztem ezt a showt és megszólalt bennem a szülő. Ezeknek a szép, fiatal lányoknak és fiúknak nem mondta az anyukájuk és az apukájuk, hogy ezt nem szabad? Hogy ez nem helyes?

Mert arra gondolni sem merek, hogy ők diktálták ezt az életszemléletet az utódjukba. Mennyit, de mennyit pöröltem a fiammal a jobb jegyek érdekében, mire elvégezte az iskolát… És ő hányszor vágott vissza azzal, hogy felsorolt vagy egy tucat X. Y. –t, akik még írni-olvasni sem tudnak, mégis 5 –ös BMW-vel tépnek. Igen, kisfiam, de ahogy a kettő nem zárja ki egymást, úgy nem igaz az ellenkezője sem, szóval, aki lediplomázik, az nem feltétlenül lesz koldus.
És hogy stílusosan zárjam:
Ember, küzdj, és bízva bízzál.

Hajdú Hajnalka


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat