18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Szolgáltatásból kiszolgáltatottság

Megosztás
Szabadidő

Mindegy milyen szolgáltatásról beszélünk, az idő pénz! Mi lenne, ha tiszteletben tartanánk egymást, és úgy cselekednénk, ahogy mi is elvárnánk, ahogy hozzánk álljanak?


„Milyen könnyű neked, te vállalkozó vagy.”
Ebben a reményben vágtam bele a vállalkozó életbe, hogy könnyebb lesz beosztani az időmet és bár többet dolgozom, mint egy munkahelyen, a magam ura vagyok. Jól hangzik, ugye?
Nekem is úgy tűnt. Először dolgoztam azon, hogy legyenek vendégeim, hála a magasságosnak vannak is és igyekszem megtartani őket.

 

Megszokták, hogy általában jókedvű és kedves vagyok, ha nincs jó kedvem, akkor is, mert SZOLGÁLTATÁS VAGYOK, EBBŐL ÉLEK. Nem tehetem meg, hogy undok, érdektelen és semmilyen legyek. De vannak olyan alkalmak, amikor elszakad a cérna, amikor én is csak ember vagyok. Igyekszem uralkodni az érzelmeimen, de nem mindig sikerül. Emberekkel foglalkozni/bánni nehéz, pedig valójában azért lettem kutyakozmetikus, hogy ne kelljen emberekkel foglalkoznom, mert nagyobb érzékem van az állatokkal való bánásmódhoz, „kommunikációhoz”. Olvastam valahol és a kedvencemmé vált ez a kérdés-válasz: „Tudod mit szeretek az emberekben? �" Az állataikat”.

Ez persze nem mindig igaz, mert sok gazdi van, akikkel valóban jóban vagyok, akik valóban kedvesek, és az én kedvességem és érdeklődésem is őszinte feléjük. Hálát adok, hogy ők azért többen vannak. A párom szokta mondani, hogy a nagy számok törvénye alapján sajnos becsúsznak a nem túl kedvesek és tiszteletlenek is.

Van ez a fajta kiszolgáltatottság, amikor mindig minden helyzetben légy kedves és tisztelettel állj azok felé az emberek felé, akik nem pont így állnak hozzád.

Aztán van egy másik fajta is… az anyagi. Ez a nehezebb része.
Leesett a hó, régen írtunk időpontot elfelejtette, elment máshoz, nem volt kedve jönni, a kutyának nem volt kedve jönni, bármi közbejött. Ezer és ezer dolog miatt lehet lemondani egy időpontot. Bármi közbe jöhet, nekem is, nemcsak a vendégeknek. Ez benne van a pakliban és általában szólnak is időben, meg mi is számolunk ezzel. De van az a pont, amikor a késői lemondások, vagy az egyszerű el nem jövések súrolják a már nem kifizetődő határt. Volt olyan nap, hogy 10 órából 4,5 órát nem dolgoztam, mert aznap 3 vendég nem jött el. Ez pénzben és időben is sok! Ezt az időt a családommal vagy bármi mással is tölthetném.

 
Egy ismerősöm nem értette, hogy miért vagyok ezen úgy kiakadva.
Mondtam neki, hogy hiába van teleírva a naptáram és hiába tudom nagyjából kiszámolni a heti/havi keresetemet, ha az egyharmad vendég nem jön el. Így a lehetőség, ami a vállalkozásban van nem lesz kecsegtető, sőt, megterhelő lesz, mert a kötelező dolgokat mindenképpen ki kell fizetni és így már a „fizetésemmel” játszanak, akik nem jönnek el. És sajnos a lemondások ritkán esnek az utolsó időpontra, emiatt az időmet sem tudom beosztani.

Ebben az a legszebb, hogy ez mind elkerülhető, ha figyelembe vesszük, hogy egy szolgáltatásban dolgozónak ez ugyanolyan munkahely, mint az összes többi. És senkinek nem esne jól, ha fizetés napon csak úgy, 20-30.000 Ft-al kevesebb lenne a számlájukon.
Adjuk meg egymásnak az elvárható tiszteletet és mondjuk le időben az időpontot, ha tudjuk, hogy nem tudunk menni.

Vári Nóra
Pet Beauty Kisállatkozmetika


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat