18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Utazás a szellemi szabadságba

Megosztás
Spirituális

Uru-anna üzenetek 2. Van, amikor a spiritualitást tudományos, bizonyított tényekkel is alá lehet támasztani. Nos, innentől izgalmas a dolog!A lélek örök. Egy örök körforgásban lévő energia. Ami képes testet ölteni, de önállóan is képes létezésre. Miután testet öltött- nagyon szép magyar kifejezés-adott helyre, adott testbe, onnantól fogva tanul. Amikor valaki eltávozik a jelen valóságából, egy útra indul. Ha innen a földi világból nézzük, leszületésének ideje években mérhető. 

De tudjuk, az idő relatív. Vagyis az idő, ha a tér adott pontjára órát helyezünk, mindenütt másképp telik. 

Vagyis az idő, egy alkotott állapot, egy olyan fogalom, ami azt jelenti, hogy az a bizonyos óra, a világegyetem egyes pontjain, másképp mér, mást mutat. Einstein az általános relativitás elméletében mindezt 1916-ban publikálta. Ez elmélet szerint a gravitáció nem egy erőhatás, hanem a tér-idő görbület következménye. Ezt úgy tudjuk elképzelni, hogy fogunk egy selyemkendőt. Mindkét végét egy-egy ember fogja. A közepébe egy labdát dobunk. A labda által képződött bemélyedés, ami lefelé húzza a kendőt, az a tér-idő görbület. Ezen görbület minden pontján az idő más és más.

Jó példa erre a földkörüli pályán haladó műhold. A műholdakon az idő lassabban telik, mint itt lent a Földön. Persze az eltérés elenyésző, mégis korrigálni kell, ugyanis egy GPS adatban ez kilométer eltéréseket jelent egy adott koordinátánál. Tehát ez az a bizonyos téridő görbület.
Ezt megelőzően 1905-ben Einstein publikálta a speciális relativitáselméletet, amely kimondja, hogy “két esemény között eltelt idő függ attól, hogy melyik rendszerből nézzük. Két egymáshoz képest mozgó rendszerből nézve eltérő értéket kapunk. Két esemény, amely az egyik rendszerből nézve egyidejű, a másikból nézve eltérő idejű lehet, azaz nincs abszolút egyidejűség. Ilyenkor is előfordulhat, hogy egyik rendszerből nézve két esemény bekövetkezésének sorrendje ellentétes, mint egy másik rendszerből nézve.” (Wikipédia)

ÖSSZEFOGLALVA TEHÁT
ALBERT EINSTEIN

Einstein és az E=mc² formula1905-ben publikálta. Miszerint egy test energiája egyenlő a test tömegének és fénysebesség négyzetének szorzatával. Einstein zseni volt. Viszont felmerülhet bennünk a kérdés, hogy honnan tudta felismerni az Univerzum működését, száz évvel ezelőtt olyan pontosan és örökérvényűen leírni? Honnan kapta az ihletet? Honnan és ki sugallta neki?
Honnan ismerte a féregjáratokat, fekete lyukakat? Einstein írta le a fizika relativitás elméleteit, törvényeit. Törvény, mert működik. Einstein nevéhez fűződik a görbült idő és tér egyenleteinek felírása, a fekete lyukak létezésének bizonyítása. Leírta a táguló univerzum valóságait, pontosan ismerte a neutroncsillagokat, féregjáratokat. Einstein felismerte a világegyetem valódi működését.

ÁLTALÁNOS RELATIVITÁSELMÉLET
1905-ben publikálta. Az általános relativitáselmélet kimondja, hogy a gravitáció nem egy erő, hanem a tér-idő görbület következménye. A tömeg meggörbíti a téridőt. Vagyis, ha a világűr maga a téridő háló, akkor a belehelyezkedő Föld, a tömeg. A téridő görbületet az alábbi ábra mutatja be. A téridőt, mint fogalmat, Einstein alkotta meg. Minél nehezebb a test, annál nagyobb a téridő görbület, vagyis annál nagyobb a gravitáció. Akár csak a fekete lyukaknál, amik nem mások, mint görbült tér és idő.

SPECIÁLIS RELATIVITÁSELMÉLET
1916-ban, vagyis pontosan száz éve publikálta Einstein. Napjainkban 100 év után is még szinte csak tudományos fantasztikumnak számít, holott a világegyetem működését írja le. Így él az univerzum, ahogy Einstein leírta. Az ösrobbanás gravitációs hullámának bizonyossága körülbelül egy éve valósult meg. Megmérték, kimutatták.
A speciális relativitáselmélet kimondja, hogy a fénysebesség vákumban állandó. Valamint, egy gyorsabban mozgó tárgy számára lassabban múlik az idő, mint a lassabban mozgó tárgy számára. Vagyis mindenkinek a saját órája szerint telik az idő, ezért az idő relatív. csak viszonyítás kérdése.

Az ikerparadoxon elmélet: 

Van egy ikerpár, akik közel pontosan egyidősek, legyen köztük a különbség 5 perc.
Egyikőjük a Földön marad, aki saját órája szerint méri az időt. Az ikerpár másik tagja pedig egy fénysebességgel haladó űrhajóval száguld a világűrben. Ő is a saját órája szerint méri az időt. Az űrhajós saját ideje szerint pontosan egy évet repül. Majd visszatér, és mit tapasztal?
Azt, hogy a testvére 50 évet öregedett. Vagyis a Földön 50 év telt el. Mindenki a saját órája szerint mér. Az idő lassabban telik egy mozgó órának, mint egy egy helyben állónak.  

Az idődilatáció, csak fénysebességnél jelentős, egyéb esetekben nem számottevő az eltérés.
Viszont, a Föld körül keringő műhold órája, mindig késik. Folyamatosan korrigálni kell a földi órákhoz képest. Ha ez nem történne meg, a GPS 2km-rel odébb mérne. Ez az egyik bizonyítéka annak, hogy az idő relatív. Vagyis a téridő minden pontján másképp telik. Mérhetően másképp.

Ha ez így van, márpedig bizonyítottan így van, akkor helytálló az a kérdés, hogy a 13.7 milliárd évvel ezelőtt történt ősrobbanás, valóban akkor történt vagy sokkal később, vagy tegnap? Vagy még meg sem történt? Akkor a Napunk valójában hány évmilliárd évet él még? Az idő relatív. Egy torony tetejében másképp telik.
Akkor mi a helyzet az űr távoli pontjain? Elgondolkodtató. Így lehetséges az időutazás. Olyan helyre jutni, ahol az idő másképp telik. Elméletben lehetséges, csupán fénysebesség szükséges hozzá. Ez az az eset, hogy betudunk-e kapcsolni egy elemlámpát olyan gyorsan, hogy a fénye hamarabb jelenjen meg a falon, mint ahogyan mi azt bekapcsoltuk?

Ezekből kiindulva, ha tudjuk mindezt, felmerül a nagy kérdés:
Mikor születik újra eltávozott szerettünk?
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat