18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Keserűség

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Emberi kapcsolatainkban lehetnek félreértések, olyan helyzetek, amikor félreértjük egymást, és megbántódunk. A legfontosabb, hogy ne raktározzuk, hanem igyekezzünk megoldani, megbeszélni, feloldani.


A megbocsátás – meglehet – nem is szabadon választható, hanem egyenesen kötelező. Mindkét fél számára ez az egyetlen megoldás. 

Persze, a legjobb az lenne, ha mindenkivel békében élhetnénk és nem is kellene soha, semmit megbocsájtani a másiknak. De ez nem az a világ…

Szóval, a lényeg az, hogy legalább két hete hallgattam a szűnni nem akaró panaszáradatot, amikor – és hiszem, véletlenek nincsenek – a minap én is belefutottam egy nagyon hasonló helyzetbe. És nyertem! Ahelyett, hogy utat nyitottam volna szívemben a megbántottságnak, gondolkodni kezdtem. Miért kaptam ezt a „pofont” egy olyan embertől, akit én sose bántottam, sőt! Kifejezetten kedvelek. Csak törtem és törtem a fejem és lassan már vagy egy fél tucat mentséget találtam az illető tettének magyarázatára. Boldogan, nyugodtan hajtottam álomra aznap a fejemet.Csalódások mindenkit érnek. De vágyom egy olyan világra, ahol az embereket sokkal-sokkal több jó éri, mint amennyi keserűség.
A keserűség, a harag táplálása olyan, mint amikor főzöl egy nagy fazék levest, de hirtelen megcsúszik a kezed, amikor sózod és neked ki tudja, meddig azt az elsózott levest kell majd kanalaznod. Persze, lelked legmélyén te is tudod, érzed, egyszerűbb lenne az egészet kiönteni, de mégsem tudod megtenni… Hisz annyit vesződtél vele, mire elkészítetted…

Nem csak magunkat betegíthetjük meg az által, hogy negatív energiákat táplálunk magunkban.

Előfordulhat, hogy barátok fordítanak nekünk hátat, mert ráunnak, hogy mindig gyászba burkolózunk, és ellökjük magunktól a segítséget nyújtó kezeket.
És a barátok pótolhatatlanok.

Hajdú Hajnalka


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat