18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Keserűség

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Emberi kapcsolatainkban lehetnek félreértések, olyan helyzetek, amikor félreértjük egymást, és megbántódunk. A legfontosabb, hogy ne raktározzuk, hanem igyekezzünk megoldani, megbeszélni, feloldani.


Egy nagyon kedves, hozzám közel álló ember hetek óta próbára teszi a türelmemet, a barátságunkat. A szituáció egyébként olyan, hogy valamennyire meg is érteném a keserűségét, csak azt nem értem, hogy ez az egyébként borzasztóan okos és bölcs ismerősöm miért nem tud elengedni egy ilyen piti kis dolgot. 

Hetente több alkalommal is felhív, üzeneteket küld, és nagy elánnal ecseteli, hogy őt mennyire vérig sértette egy közös ismerősünk. Már-már manipulálni akar engem, arra próbál rávenni, hogy álljak az ő oldalára egy olyan helyzetben, ahol én egyáltalán nem szeretnék és nem is tudnék egyértelműen valaki oldalára állni. Merthogy mindkét félnek meg van a maga igazsága.


Ez a remek asszony hetek óta pácolódik a saját maga által felnagyított csalódottság mérgében. Újra és újra előadja sérelmét és én ilyenkor úgy érzem, egyre mélyebbre és mélyebbre ás egy olyan gödröt, amit ki sem kellett volna ásni. De hogy lesz így betemetve az árok?

Próbál minél több embert megnyerni magának, pedig ezzel csak még jobban belezuhan a keserűségébe. Úgy érzi, szándékosan bántották meg – pedig nem! – és a másik felet igyekszik egyre több, az illetőre egyébként nem is jellemző negatív tulajdonságokkal felruházni. Még hallgatni is borzasztó, hogy ki tud fordulni valaki magából, ha úgy érzi, igazságtalanság érte. Minél több okot próbál keresni arra, hogy azt, aki – szerinte – megbántotta, mindenki meggyűlölje.

Én, mint kívülálló, tisztán látom a helyzetet és ez által érzelmileg nagyjából ki is tudok ebből maradni. 

De sajnos, egyébként, a keserűség valóban fertőző tud lenni. Ha pl. a gyermekemet bántja meg valaki, az számomra is ugyanolyan fájdalmas, mint a gyermekem számára, vagy talán még fájdalmasabb.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat