18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Babaprojekt

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Sok fiatal, és fiatalos pár küzd azzal, hogy összejöjjön a baba.Megtesznek mindent, talán néha túl görcsösen is. Mi lenne az egészséges hozzáállás? Kinek mi....?!


Ezt a két különálló szót egyben látni, összeférhetetlennek tűnik, mert a baba szó lágyságot, szeretetet áraszt, a projekt pedig konkrét tervet, racionális gondolkodást.
Hogy lehet egy új élet megalkotását racionálisan kezelni? A gyermekáldás nem egy természetes folyamat, a teremtés része?

Többször hallom a környezetemben, hogy majd hétvégén leszünk rajta… Értelmezni se tudtam a mondatot lélek szintjén. Csinálni akarnak egy gyereket???

Lehet, hogy csak mi gyártunk belőle projektet, és amint megszületik a baba, akkor kipipálhatjuk, utána rátérhetünk a következő projektre, mint garázsépítés, fűtés korszerűsítés, olajcsere az autóban…

Lehet, kicsit keményen hangzanak a szavaim, de ha már projekt, akkor végig gondoltam racionálisan is, ezt a csodát, ami vár azokra a nőkre, akik anyukák szeretnének lenni. Nem szeretnék abba belemenni, hogy lombik program, mert az más asztal.
Mert egy olyan nő, aki babát szeretne, és mondjuk közelebb van a 40-hez, mint a 30-hoz, bármit képes megtenni. Képes hazarángatni a párját a munkából, amikor a naptár szerint megfelelő a pillanat a fogantatásra.


Képes fagyöngy teát inni a megfelelő hormontermelődés elősegítésére. Képes újholdkor gyertyaszertartást csinálni, imádkozni, kérni, könyörögni… Gyertyaállásba feltolni a fenekét, az aktus után, hogy betaláljanak a kis pajtik a megfelelő helyre. Levelet írni a leszületendő léleknek...Ruhát varrni neki…
Számolgatni a napokat a következő ciklusig, elhinni, hogy azért hízik, feszül mindene, mert anyuka lesz..

Egyszóval bármit, csak jöjjön már az a baba…

És amikor eljön a nap, kiderül, hogy ebben a hónapban sem…. Nos akkor jön az összeomlás, a sírás, a befelé fordulás, az önmarcangolás. A miért nem? Mit nem csináltam jól? Mi a bajom? Megint menjek orvoshoz? Hogy állok oda a párom elé ezt elmondani? Mi van, ha emiatt őt is elveszítem? Stb…

Egyszer mondta nekem egy hölgy, hogy nem minden nő azért született le, hogy anya legyen. Végtelenül dühített, és nem értettem vele egyet akkor. De átgondolva lehet, hogy igaza van, mert ugye vannak „rossz” anyák (film is készült róluk). Az egy másik kérdés, hogy miért lesz valakiből „rossz” anya.
Viszont fentről nézve a helyzetet felteszem a kérdést, hogy hol van a szabad akaratunk? Mi van, ha választhatunk? Mi lenne, ha elhinnénk, hogy egy gyermek, ha meg akar születni, akkor meg is fog?
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat