18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A változástól való félelem

Megosztás
Életmód

Maradni a helyünkön, nem mozdulni, nem változtatni, nos ezt biztonságosnak tűnik. Az élet pedig ezen a komfortzónán kívül kezdődik.


Ha felismerjük, hogy a félelem egy jelzés, mely megmutatja, hogy mely területen korlátozzuk magunkat, egyúttal képesek vagyunk elengedni a biztonság illúzióját, a változástól való félelmünk is megszűnik. 

Ez persze nem könnyű, erős belső hitre van szükség, hogy tudjuk, bármi történik, az értünk van, a javunkat szolgálja, még akkor is, ha azt adott pillanatban nem látjuk. A változás mindig előrevisz, aki ezt belátja, máris könnyebben tud szembenézni az őt ért kihívásokkal és nyitottabbá válik a segítség befogadására is. 


Fontos tudni, hogy nem kell mindent egyszerre megoldani. Sokszor nem úgy tűnik, de mindig csak annyi terhet kapunk, amihez van elég erőnk is. 

Ha megértjük azt is, hogy minden okkal történik, akkor a kudarcnak látszó élethelyzeteket is képesek leszünk másként szemlélni, azaz felismerhetjük, hogy ha az egyik megoldás nem válik be, akkor sincs tragédia, csak másfelé kell elindulni. 

A régiből az újba való átmenet egyébként sem kiegyensúlyozott folyamat, hanem hullámvölgyekkel tarkított önmunka. Ha azonban megtesszük az első lépést, kilépünk a biztonsági zónából, kellően bízunk önmagunkban és kitartunk, az eredmény is megérkezik. Közben pedig jobban megismerjük önmagunkat, ráébredünk valódi erőnkre és még új élményekkel is gazdagodunk.
A döntés a kezünkben van! Mindig van választásunk!


Rózsa Judit
abduktív pszichológiai tanácsadó, sorselemző
0620 4688712
Lélekrózsa


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat