18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A változástól való félelem

Megosztás
Életmód

Maradni a helyünkön, nem mozdulni, nem változtatni, nos ezt biztonságosnak tűnik. Az élet pedig ezen a komfortzónán kívül kezdődik.


Minden ember fél valamitől. Van, aki a magasságtól, mások a haláltól vagy épp a pókoktól félnek. Sokan vannak, akik viszont a változástól félnek. Ők igyekeznek komolyabb döntések nélkül ellavírozgatni az élet rögös útvesztőiben, „majd lesz valahogy” hozzáállással sodródnak különösebb irány vagy célok nélkül, ami sokszor tévutakra viszi őket. 

Egy problémás helyzetben inkább homokba dugják a fejüket, mert tartanak a következményektől.

Könnyebben benne maradnak egy kényelmetlen szituációban, arra való hivatkozással, hogy azt már ismerik, így valamilyen szinten biztonságot ad. 

Valójában csak a biztonság illúzióját kelti számukra és saját félelmeik tartják vissza őket a változtatástól, ami idővel kihat az egészségükre is.A változás azonban elkerülhetetlen. Mindig megtörténik, akár akarjuk, akár nem. 

Persze nem mindegy, hogy a változás szabad akaratból történik, vagy kényszer hatására jön létre. 

Ha ugyanis a figyelmeztető jelek ellenére sem lépünk, túlzottan ragaszkodunk egy romboló szokáshoz, egy méltatlan kapcsolathoz vagy folyamatos terhet jelentő élethelyzethez, akkor az élet kényszeríti ki a döntést. Ez azonban gyakran sokkal fájdalmasabb tapasztalatok, újabb nehézségek vagy betegségek árán megy végbe.


Előfordul, hogy bár megszületik bennünk a változtatásra való igény, mégis a látszatváltozás csapdájába esünk. Az ugyanis nem változtatás, ha erősebbnek mutatkozunk, miközben valójában minden marad a régiben. Ezzel csak magunkat ámítjuk, de lényegében nem haladunk előre.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat