18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Miért ébredünk fel éjszaka?

Megosztás
Életmód

Forgolódni, bárányokat számolni, világosban, sötétben, csendben, és zene mellett..Ha már mindent megpróbáltál, akkor itt egy kis segítség, hogy felismerd, mitől ébredsz fel éjszakánként?!


A mindennapi stressz, a hétköznapi problémákon való túl sok agyalás, a feldolgozatlan sérelmek hatással vannak az alvási szokásainkra is. Ha valaki minden éjjel ugyanabban az időpontban ébred fel, pedig nem kellene felkelnie, az arra utal, hogy energiái egy része leblokkolódik valamilyen betegség vagy lelki probléma miatt.

Az emberi szervezet egy meghatározott, folyamatosan ismétlődő rend szerint működik. 

Testünk energiapályái összeköttetésben állnak a biológiai órával, azaz fő szerveink kétóránként váltják egymást az aktív szakaszban és a nyugalmi időszakban, így energiaszintünk is folyamatosan változik.


Este 11 és hajnali 1 közötti ébredést az epehólyag aktivitása okozza, ami túl sok belső haragra, neheztelésre, sértődöttségre, korábbi sérelmek el nem fogadására utal.
Hajnali 1 és 3 közötti ébredés, a hideg kezek és lábak, esetleg hányinger a máj működésének blokkját mutatja, ami jelzi, hogy rengeteg düh, frusztráció és negatív érzés van az adott személyben.

Hajnali 3 és 5 közötti ébredés a tüdő regenerálódásával áll kapcsolatban, ami szomorúságra, reménytelenségre, fel nem dolgozott gyászra utal. A hajnali horkolás és a légszomj is jelezheti, hogy valami nincs rendben ezen a területen.

Ha valaki hajnali 5 és 7 között, a vastagbél tisztulásának időszakában magától ébred fel, pedig aludhatna tovább, ott érzelmi elfojtásokról van szó.

Ahhoz, hogy visszaállítsuk testünkben a helyes energiaáramlást, fontos figyelembe venni ezeket a jelzéseket. 

Próbáljunk többet pihenni, relaxálni, de legfőképp engedjük el a haragot, a neheztelést és a különböző sérelmeket a megbocsátás által. 

A megbocsátás nem azt jelenti, hogy feloldozást adunk a másik személynek, hanem saját magunkat szabadítjuk meg annak érzelmi terhe alól. Egy döntés arról, hogy nem mérgezzük magunkat tovább ezekkel a negatív érzésekkel. A megbocsátás nem gyengeség, hanem az emberi szeretet egy formája. Bár hosszú folyamat, de ha megtesszük, saját magunknak okozunk jót.

Rózsa Judit
abduktív pszichológiai tanácsadó, sorselemző
0620 4688712
Lélekrózsa


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat