18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Erősségeink

Megosztás
Életmód

Ha tudjuk mik azok, akkor ki tudjuk küszöbölni a csalódásainkat, amit mi magunk okozunk...


Az élet minden területére fel lehet tenni ezeket, és az ehhez hasonló a kérdéseket. Fontos, hogy mindig csak az őszinte igazat adjuk válasznak ezekre a kérdésekre, akármennyire is fáj a válasz.

Célszerű berendszeresíteni egy jegyzetfüzetet, amibe bele lehet írni a gondolatokat, a válaszokat. Tudományosan bizonyított dolog, hogy az írásnál nincs hatékonyabb módszer az elménk feltárására. 

Addig, amíg csak kattog valami az gondolatainkban, az nem fog változást eredményezni. Le kell írni, hogy testet öltsön és változásra bírjon! Én mindig ezt a módszert követem. Ezzel a módszerrel fel lehet térképezni az erősségeinket és a gyengeségeinket is. 

Az erősségeink, amikhez van velünk született adottságunk, mit szeretünk csinálni. Ezeket kell fejleszteni, ezekre lehet építeni egy jövőképet. 

A gyengeségeinket pedig elegendő egy átlagos szintre hozni. Az emberben rejlő képességek az alábbi tényezőktől függenek:
- Velünk született adottságok. Ezek például a vérmérséklet, az általános szellemi képességek.
- Vannak az életünk során megszerzett tapasztalatok, azaz a megszerzett tulajdonságok. Ilyenek például az írás, olvasás, kitanult szakmák és mindazon képességek, amiket gyakorlás által tettünk magunkévá.
- Érdeklődési kör, vagy beállítottság. Mi az, ami érdekel, mi az, ami iránt vonzódunk, amibe belső energiát fektetünk.Minden ember más és más. Más belső tulajdonsággal születünk, és más élettapasztalatokra teszünk szert az életünk során. A beállítottságunk viszont egy érdekes kérdés. Az igazából nem függ sem az adottságainktól sem az élettapasztalatainktól, hanem szabadon választható. Lehet pozitív és lehet negatív. Pozitív lelki beállítottsággal még az átlagos képességekkel rendelkező emberek is lehetnek rendkívül sikeresek. 


Tősér Róbert
Motivációs tréner
Tősér Róbert oldala
Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat