18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Erősségeink

Megosztás
Életmód

Ha tudjuk mik azok, akkor ki tudjuk küszöbölni a csalódásainkat, amit mi magunk okozunk...


A frusztrációink sokszor abból erednek, hogy olyan feladatot szeretnénk elvégezni, ami nem az erősségünk, vagy amihez nincs elég rutinunk, ezért kudarc élményünk lesz. Vagyis a gyengeségeinkre építjük az eredményeinket. 

Sokszor az embertársaink képességeit jobban ismerjük, mint saját képességeinket, mert magunkról nagyon keveset tudunk, vagy hiszünk. 

Ennek az egyik fő oka lehet, ha ebben a rohanó világban nem fordítunk elegendő minőségi időt saját képességeink, vágyaink feltérképezésére. Ezért aztán a legtöbb ember nem is ér el jelentős sikereket. Ha saját magunk megismeréséről van szó, akkor elengedhetetlen, hogy őszintén az igazat valljuk be magunknak önmagunkról. 

Már az ókori Görögök is azt mondák, hogy „Ember, ismerd meg önmagad”. Tudnunk kell azt, mégpedig a lehető legalaposabban, hogy hol vagyunk az életben. Miért gondolkodunk úgy, ahogy? Hogyan váltunk olyanná, amilyenek vagyunk? Meg kell érteni azokat a dolgokat, amelyek hatással voltak ránk és formálták jellemünket gyerekkorunktól kezdve! 

Meg kell értenünk az okokat, hogy miért reagálunk a minket ért hatásokra úgy, ahogyan az csak ránk jellemző! 

Akkor tudunk haladni az életünk bármely területén, ha megértjük és elfogadjuk önmagunkat. Kendőzetlenül őszintének kell lennünk ezen a ponton. 

Ne ijedjen meg senki attól, ha beszélget önmagával. Minden embernek van egy belső dialektusa. Minden embernek van a fejében egy hang, ami folyamatosan beszél hozzá. Javaslom, aki szeretne változtatni az életén, kezdje saját maga tudatos megismerésével: teremtsen alkalmat csöndes, nyugodt helyeken való meditálásra, hogy minél több minőségi időt tölthessen a gondolataival, ezáltal feltérképezheti az erősségeit, gyengeségeit. 

Olyanná kell válni, mint egy kisgyerek: MIÉRT gépezetté. Mit is jelent ez? 

Miért vagyok boldogtalan?
Miért nem értem el sikereket?
Miért nem vagyok lelkes?
Miért, miért, miért….
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat