18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Panaszkodás

Megosztás
Életmód

Csak mondja, és mondja, észre sem veszi, hogy egy pozitív szó sem hagyta el a száját... Ismersz ilyen embert?


Statisztikák szerint az emberek egy rövidebb beszélgetés során is legalább egy percet panaszkodással töltenek.
A panaszkodás és a negatív gondolkodás azon kívül, hogy beindítja a szervezetben a stresszhormonok termelését, felerősíti a panaszkodásért felelős idegsejtek közti kommunikációt, megerősíti az idegpályákat és szép lassan módosítja az agy szerkezetét.Gyakori panaszkodással tehát negatívvá programozzuk az agyunkat, ami hosszú távon komoly betegségek kialakulásához vezethet.

A negatív érzéseket természetesen nem kell elnyomni, de azért igyekezzünk határt szabni ennek a romboló folyamatnak! Ha valami nem jó az életünkben, változtassunk rajta! Ha nem lehetséges, akkor váltsunk szemléletet, vizsgáljuk meg más nézőpontból is a problémát, ami hozzásegíthet minket a megoldások megtalálásához!

Rózsa Judit
abduktív pszichológiai tanácsadó, sorselemző
Lélekrózsa


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat