18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Amikor eljön a kutyahideg!

Megosztás
Szabadidő

a kutyusok is ugyanúgy fáznak, mint mi! Ne feledkezz meg róluk sem a hideg közeledtével!


Vége a nyárnak, kopogtat a tél. Tapasztalhatjuk, hogy már nem csak az éjszakák, hanem a nappalok is egyre csípősebbek.
Ruházkodásunkban hangsúlyt kap a réteges öltözködés, előkerülnek a télikabátok. Ám nemcsak mi didergünk, hanem házi kedvenceink is.

A kutyusuk közül a kölyök és az idős kutyák szenvedik meg leginkább a hideg időjárást. Október közepétől, november elejétől érdemes emelni a napi adagjukat, hogy egy kis zsírt szedjenek magukra. Persze, nem szabad túlzásba esni, egy tíz kg-os kutya esetében egy kg súlytöbblet számít normálisnak télen, de semmiképp se hagyjuk őket elhízni.

A hazánkban ismert és népszerű, lakásban tartott kutyák közül a spicc az egyetlen hidegtűrő kutya. Társaikra, mint pl. a yorki, bolognese, törpetacskó, mopsz, máltai, stb., mindenképp adjunk kabátot, mielőtt sétálni vinnénk.

A legpraktikusabb kutyakabát vízálló, hogy az esős, havas időben is védelmet nyújtson. Ha időt szánunk rá és körül nézünk az interneten, itthon is találhatunk jó minőségű kutyaruhákat kedvező áron. Első kabát vásárlásakor, ha bizonytalan vagy a méret kiválasztásánál, mindenképp kérd az eladó segítségét, mielőtt bármit is megrendelnél. Illetve fő a fokozatosság. A kutyasétáltatást ne a legnagyobb hidegben kezdjük el, hanem már nyáron, és így jobban hozzászokik a hőmérséklet változásához. Pontosan úgy, mint, ahogyan mi magunk is tesszük a saját szervezetünkkel.

Ha nagyon fiatal, vagy nagyon mini méretű kutyusunk van, nagy hidegben ne vigyük le sétálni.
Ilyenkor használjunk kutyapelenkát és szellőztessünk rendszeresen. 

Ne feledjük, kedvencünknek ilyenkor is szüksége van a mozgásra, ezt közös játékkal, pl. labdázással pótoljuk be a lakásban.
Illatszerboltokban kiváló mancsvédő krémeket lehet kapni, ezt is rendszeresen használjuk télen. Ha esik a hó, a sétából hazaérve azonnal mossuk le a mancsokat, hogy elkerüljük a só okozta felmaródást.

Macskára ne adjunk ruhát! Felesleges és nem is szeretik.

Fontos, és jó tanács:
Ne engedjük meg a kutyánknak, hogy havat egyen Még a frissen lehullott szűz hó is lehet veszélyes, mert sosem tudni, mi van alatta; ürülék, szemét, útszóró só, stb.

Télen is fontos a vízfogyasztás, mert a lakás levegője a fűtés miatt sokkal szárazabb, így kutyánk a légzéssel, lihegéssel sok vizet veszít. Figyeljünk a kis tálkáját, és pótoljuk, ha kevés, állott víz van benne.

Vigyázzunk rájuk, télen is, nyáron is óvjuk, védjük és szeressük őket!
Amikor esetleg elutazunk, akkor érdemes ezeket a tanácsokat egy lista szerűen felírni az őrző barátnak, mert akinek nincs kutyusa, az esetleg kevesebb rutinnal rendelkezik, és segítség lehet neki. Levesszük a terhet a válláról, hogy ne aggódjon amiatt, hogy mindent jól csinált-e?!
„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.” (Anatole France)

Hajdú Hajnalka
Webshop
Közösségi oldal


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat