18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A nőiesség megélése a társadalomban

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Szerencsés, és jó érzés nőnek lenni, viszont ezt meg is kellene élnünk, úgy, hogy közben ne másoknak akarjunk megfelelni.


„Nőnek lenni jó!” Egy ismert szlogen egy közismert reklámból. Valóban jó mostanság nőnek lenni? Hogyan élik meg a nők mostanság a nőiességüket, családban, és munkahelyükön? És vajon mitől jó nő egy nő? Számos kérdés merül itt fel e témában.

Elnézve a mostani nőket, legyen szó fiatalabb, középkorú, vagy idősebb korosztályról, úgy látom, és érzékelem, hogy kevesen élik meg a nőiességüket. 

Igaz nem is igazán jó most nőnek lenni. De azért mi csak élvezzük ki annak minden előnyét, hátrányát, amiért a Teremtő nőnek teremtett meg. Az utcákon járva-kelve láthatjuk a nők minden korosztályát, és az adott öltözetből, viselkedésből, megjelenésből sok mindent le lehet szűrni. A fiatalabb generáció az a sokszor kikent-kifent libacsoportba tartozók, akik divatlap szerint öltözködnek, ki vannak kenve, de amikor bárki szólt vált velük, az sok esetben egy csődtömeg. (persze vannak kivételek). Tele vannak önbizalomhiánnyal, befolyásolhatósággal, megfelelni vágyással. De nőként kevésbé élik meg a nőiességüket.

De vajon mitől jó nő, egy nő? Ezen a kérdésen már én is sokat elgondolkodtam. Vajon déd és nagyszüleink agyában ez a kérdés megfordult anno? Kétlem. Ők élték a napjaikat úgy, ahogy jöttek. Azon időszakban más idők jártak. 

A változások akkor indultak el, amikor a nők elkezdtek tanulni és munkába járni. Ezáltal helyt kellett, kell állniuk a munkában és otthon a családi életben. 

Ez sok esetben nem mindig kivitelezhető. Mindkét helyen helyt kell állni nőként, anyaként egyaránt. Éppen ezért sok nő nem éli meg a nőiességét sem anyaként, sem pedig nőként. Mielőtt felfedezné és megélni a nőiességét, a legtöbb lány gyorsan bele megy egy kapcsolatba, házasságba. Gyorsan megszületik a gyerek, amely a legtöbb esetben szülői, és társadalmi elvárások miatt jön a világra. Ezek után pedig a nő már nem nő lesz sok esetben, hanem csicska, akinek mindenki csak parancsolgat. A férj pedig már néhány év múlva nem tud a feleségére feleségként felnézni, hanem csak egy csicskára. 

A nőkből hiányzik a magabiztosság, kisugárzás, önbizalom, határozottság, és a nő belső énje. Ellenben sokan keménynek, határozottnak tűntetik fel magukat, és férfiként próbálnak meg viselkedni. 

 A női énje ezzel szemben el van nyomva. Nincs érzelem, érzékiség, intimitás. Tehát ezen érzelmek el vannak nyomva a nőkben. A nők soha nem fognak olyan keménnyé válni, mint a férfiak, mert a természet másként alkotta meg őket. Sokszor láthatjuk, hogy a nők nem nőttek fel. Értem azalatt azt a tényt, hogy X éves koruk ellenére is, megmaradtak „kislányoknak”. Ez pedig igaz a férfiakra is.


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat