18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A meditáció lényege

Megosztás
Szabadidő

Vizualizálni, vagy meditálni...Nem mindegy! befelé fordulni, és csak magunkkal foglalkozni, ezt kellene elérni. Nem lehetetlen, csak gyakorlás kérdése!!


A meditáció egy nagyon hatékony gyakorlati módszer, mentális technika, mely hozzásegít ahhoz, hogy a hétköznapi rohanásból kiszakadva, elménket lecsendesítve megpihenjünk, jobban megismerjük önmagunkat és tudatosabban alakítsuk életünket.

Jóval több, mint egyszerű kikapcsolódási forma, koncentrációs gyakorlat vagy fantáziálgatás.

Az elménken való teljes túllépést jelenti, a belső béke állapotába való eljutást, tudatos jelenlétet, melynek során hatalmas mennyiségű energiára teszünk szert, ami megnöveli testi, lelki és intellektuális erőnket.

Éber állapotban általában észérvek alapján döntünk, a logikus elménket használjuk a korábbi tapasztalatainknak megfelelően. Az agy, a logika viszont csak azt ismeri, ami már megtörtént, amit egyszer már valaki, valahol létrehozott, tehát új megoldásokra, változásra nem fogunk rájönni ezzel a módszerrel.Meditáció során azonban kapcsolatba kerülünk tudatalatti énünkkel, ami segítő szándékú információkkal lát el minket. Ebben a megváltozott tudatállapotban megszűnnek a külső befolyásoló hatások, csökkennek az indulatok, kikapcsol a logikus elme, az ego. 

Ezáltal nyitottá válunk tudatalattink üzeneteire, meghalljuk belső hangunkat és így sokkal könnyebben találunk megoldást aktuális problémáinkra, sőt néha olyan felismerésekhez, kreatív ötletekhez jutunk, amit korábban elképzelhetetlennek tartottunk volna.

Ha tehát tudatosan figyelünk a belső sugallatokra, lelkünk üzeneteire, akkor meglátjuk az összefüggéseket, kitágulnak a megoldási lehetőségek határai, megnyugszunk, kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé és sikeresebbé válhatunk.

Rózsa Judit 
abduktív pszichológiai tanácsadó, sorselemző
Lélekrózsa


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat