18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A hit törvénye

Megosztás
Életmód

Ha nem hiszünk magunkban, akkor miben? Ne olvasd el, ha nem szeretnél változtatni magadon!


Melyik a Te törvényed?

Senkit sem mentesít a jogszabály nem ismerete a felelősségre vonás alól. Ugye? Szoktuk mondogatni, még akkor is, ha a szakterületünk nem a jogok és törvények ismerete. De én most nem a polgári vagy büntető törvénykönyvre gondolok, hanem sokkal inkább az életünket meghatározó, megváltoztató, formáló egyetemes, más szóval univerzális törvényekről. Ezek a törvények ugyanúgy működnek, csak éppen nincsenek vaskos kötetekbe rendezve és nem a bíróság kéri rajtunk számon, hanem az élet, a karma. 

Rengeteg ilyen törvény van, amiket vagy ismerünk vagy nem, lényegtelen, ott vannak, hatnak. A gravitációt szoktuk példának hozni, mert „egyszerű”. Mindenki természetesen kezeli, elfogadja a létezését, pedig alig tudunk róla valamit. Ilyen törvény többek között a szellem törvénye, az egyensúly, a minták, a ciklusok, az elvárások, a fejlődés, az önfegyelem a felelősségvállalás, stb, stb törvénye. 

A titok című könyv és film óta sokat lehetett hallani a vonzás törvényéről. Ennek én örültem, mert valamilyen szinten bekerült a köztudatba. Aztán persze sokan csalódtak benne, mert nem működött, vagy nem úgy, ahogy szerették volna. 

Valójában nem értették meg, nem voltak elég kitartóak, türelmesek, vagy épp nem volt hozzá elég hitük. No meg persze az igazság kb. 20%-át ha átadták a vonzás törvényével kapcsolatban. De az is lehet, hogy számukra nem ez az a törvény, amivel jelen életükben foglalkozniuk kell. 

Ezt az utat én is megjártam. Az egyik hibám az volt, hogy akartam, hogy működjön, most rögtön. Na persze. 2012-ben találkoztam a filmmel és az első kézzel fogható eredményem három évvel később volt, amikor ugyan nem álltam túl fényesen anyagilag, de mindig mindenre meglett a pénz, akkor, amikor épp kellett, pont annyi, amennyi kellett. Így jutottam el egy éven belül három távoli országba. 

Mert a gondolkodásomra, a pénzhez, mint energiához való hozzáállásomra szépen lassan, de kifejtette a hatását. Egész pontosabban az a hatás, ahogy közelebb kerültem a vonzás törvényének megértéséhez. Tudtam, hogy mit szeretnék, eldöntöttem, rajta tartottam a fókuszom és minden nap tettem érte egy picit. Azért is, hogy megértsem, és azért is, hogy teljesüljön. De még így sem lettem gazdag. Aztán megértettem, nem is ez az életfeladatom, nem ez az én törvényem.

A hit törvénye

Számomra a hit törvénye a törvények törvénye. Miről szól? Nekem az önmagamba és a felső vezetésbe vetett hitemről. 

Hogy meg tudom csinálni, hogy hiszek magamban. Hogy több vagyok a testemnél, több vagyok annál, amit tudok magamról, hogy minden értem történik. A hit törvénye számomra az önismereti út alapja. 

Ahogy megismertem a hit törvényét, úgy ismertem meg önmagam. Ahogy egyre jobban megismertem önmagam, úgy egyre jobban használhattam a hit törvényét, s így már használhattam, hasznosíthattam akármelyiket az univerzum törvényei közül. Egy kapu.


A hit törvényével kapcsolatban összeszedtem pár gondolatot Neked. Három kedvenc mondásom a hittel kapcsolatban:
Michael Korda, 1933-ban született angol író mondta: „Ahhoz, hogy sikerünk legyen, először hinnünk kell, hogy képesek vagyunk rá! ”. 

Henry Ford amerikai üzletember, a Ford Motor Company alapítója, az autóipar, a futószalagos gyártósor és a modern tömeggyártás egyik úttörője pedig azt mondta, hogy „Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz. ” És milyen igaza van. 

Szent Ágoston püspök és filozófus, korának egyik legbefolyásosabb nyugati egyházatyája a hitről így írt bő 1600 éve: „A hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit még nem lát. Ennek a hitnek pedig az a jutalma, hogy látni fogja, amiben hisz.”

Ez annyira szép és kerek mondat. Bármi, amiben hiszel, legyen az tudatos, vagy sem, az valósággá válik számodra, mivel cselekedeteidet a hited vezérli. A környezeted, a körülményeid (amiket sokan oly hangosan szidalmaznak) mindenkor csak a belső hitedet és meggyőződéseidet tükrözi. Nem tetszik? Változtass! Mert a valóságodat a hited formálja. (NEM a vallásod!) Ez is csak egy ok-okozati viszony, állapot.
A változtatáshoz önismeret kell, s az, hogy megtaláld, számodra jelen életedben melyik az a törvény, amivel dolgoznod kell. Az életnek nem értelme van, hanem oka.

Merész, ha azt állítom, problémád van az önbizalmaddal? Sok évvel ezelőtt én is megkaptam, hogy van bőven bajod… Én meg pislogtam, hogy miről beszél, én tök rendben vagyok. Aztán különböző élethelyzetek bele kényszerítettek abba, hogy közelebbről megvizsgáljam a kérdést, s kiderült, hogy nem magamban bíztam, hanem mások véleményében, elméleteiben, egy könyvben, stb, azaz egy épp aktuális mankóban. 

Minél inkább nem akartam elfogadni, hogy az önbizalmam nincs a helyén és bizony elvégzendő feladatom van ezen a területen, annál inkább építettem tudósok, állítólagos szakértők, pszichológusok, könyvek, okosnak vélt internetes bejegyzések és stb. társaik „bölcseleteire” hallgatni, támaszkodni. Mindenhol kerestem önmagam, csak magamban nem. Ilyen ez. Barangoltam mindenfelé… önigazolásokat keresve, a problémákra fókuszálva.

Bárkivel megeshet, hogy elveti saját belső bölcsességét, és aztán valahol máshol keresi azt. Voltál Te már az „igazság keresője”? Milyen az? Ilyen: spirituális csavargóvá vagy tanfolyamfüggővé válik, aki csak az okleveleket harácsolja, aki egyik mestertől a másikhoz vándorol és az egyiknél a másikat szapulja, de továbbra is azokat az új és új információkat keresi, amelyek kielégíthetnék őt. 

De mindaddig nem találhatunk rá önvalónkra és a saját törvényünkre, amíg fel nem leljük azt saját magunkban. Ehhez le kell ülni, mert a megvilágosodáshoz a seggeden keresztül vezet az út.

A szakértő útmutatásra, egy mesterre kétségkívül szükséged lehet, ha az valóban bölcs formában nyilvánul meg feléd. Semmit nem kell egyedül megtanulnod, ahogyan a sportban sem, hiszen egy jó edzővel rengeteg időt takaríthatsz meg. De meg kell tanulnod jobban megbízni legmélyebb intuíciódban és bölcsességedben, mint döntéseid végső forrásában.


A hit törvénye arra taníthat Téged is, hogy bízz meg a benned lakozó szellemben, belső gyógyítódban és belső vezetődben, és higgy abban, hogy sokkal többet tudsz annál, mint azt gondolnád, s abban, hogy eleve sokkal többet tudsz, s Te magad is közvetlen csatorna vagy a mindannyiunk számára elérhető végtelen egyetemes tudáshoz. 

A törvény alkalmazása segít az énképed javulásában, elkezdesz hinni és bízni önmagadban, s abban, hogy Te is fenséges vagy, hatalmas és bölcs, egy halhatatlan szellem. Elkezdesz bízni önmagadban, másokban!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat