18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A kutya a gyerekpótlék?

Megosztás
Szabadidő

Kutyát nevelni, tartani, szeretgetni, mintha a gyermekünk lenne. De meddig egészséges? Mikortól kell figyelni arra, hogy ne a kutya sétáltassa a gazdit?Ha valami van a kutyával, rohanunk az orvoshoz (mindig van valami, ebben rám ütött). Van több garnitúra ruhája, melegebb, ha hideg az idő, esőkabát, … stb. Nagyobb az itthoni ’gyógyszertára’, mint a miénk. Neki le van véve a fogköve, még mi nem jutunk el fogorvoshoz. 

Szigetelt kutyaházat kapott karácsonyra. Lelkiismereti kérdés van belőle, ha vacsoránál valamelyikünk nincs jelen és nem kap mindkettőnktől jó éjt puszit. A munkámban többet beszélek a saját kutyámról, mint a gazdi a vendég kutyusról. 

A kutyának hamarabb volt biztosítása, mint nekünk (ezt már pótoltuk) és még sorolhatnám. Miután gondolkoztam ezen a dolgon, rá kellett jönnöm, hogy amit csinálunk az normális. Nekünk normális. Mert egyrészről nem foglalkozom azzal, hogy ki mit gondol, másrészt az életünk most, ebben a pillanatban boldog. Úgy, ahogy van. 

A kutya most egy kis élőlény, akiről gondoskodunk, szeretjük. Hárman vagyunk a kis falkánkban.
Ha jön az embergyerekünk, mert egyszer bizony jönni fog, akkor hárman leszünk egy család, és négyen leszünk a falkánkban. 

Úgy gondolom, hogy ez is egy következő lépcsőfok az érzelmi fejlődésünkben. Hogy hogyan kezeljük ezt a megváltozott helyzetet, hogy a kutyával megmaradjanak a közös séták és programok, és a gyermekünket is megtanítsuk a kutyával való bánásmódra és az állatok tiszteletére, szeretetére.

Végezetül annyit írnék, hogy ha már megfogalmazódott bennünk a kérdés, hogy ez normális-e, és többé-kevésbe meg is jött rá a válasz, akkor szépen a helyére kerül ez az ügy és túl nagy baj nem lehet.
Ha meg nem merült fel kérdés, akkor minden úgy jó, ahogy van.

Vári Nóra
kutyakozmetikus
Pet Beauty kutyakozmetikaMegosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat