18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Így építsd fel az önbizalmad!

Megosztás
Életmód

Szinte minden embernek van önbizalomhiánya, nem látjuk magunkat reálisan, csak egy görbe tükörben.


Statisztikák, és szakemberek felmérésiből tudjuk, hogy Magyarországon a lakosság 95%-a önbizalomhiányban szenved. Erre a felismerésre gondolom, hogy sokan felkapják a fejüket. Az nem lehet, hiszen olyan sok magabiztosnak, határozottnak, szókimondónak tűnő embere rohangál mostanság az utakon. Igen ez valóban így is van. De nem minden az, aminek látszik. Ez nem önbizalom, hanem egoizmus. Vagyis az elmének a játéka. 

Amikor éles helyzetekbe, krízisekbe, napi gondokba ütközünk, vagy éppen gyors, határozott döntést kell hozni az életünkben, akkor dől el, hogy egy embernek önbizalma van e, vagy csupán egója. 

A saját életemre visszagondolva hosszú évekig úgy éreztem, és tudtam, hogy rendelkezem kellő önbizalommal. Még a külvilág is úgy ítélt meg, hogy tele vagyok magabiztossággal, határozottsággal, vagyis szétdurranok az önbizalomtól. Aztán jöttek az életemben az éles helyzetek, Magánéletben, és munkahelyen.

 
Az utóbbi esetben nagyon sokszor próbáltak kikezdeni, bántani, kritizálni, úgy munkatársaim, mint a főnökeim. Én pedig ezen esetekbe egy gyáva, megalkuvó, befolyásolható ember voltam. Én pedig csak idegeskedtem, stresszeltem, és sírtam, amit a környeztem teljes mértékben élvezett. Volt egóm, de nem volt önbizalmam. 

Ezek után pedig elkezdtem önismereti és pszichológiai könyveket olvasni, és ilyen témájú előadásokra járni. Nem sokkal később pedig az olvasottakat, hallottakat elkezdtem megvalósítani a saját életemben. Ehhez komoly elhatározásra és kitartásra van szükség.

Ne magadat változtasd meg, hanem az élethez való hozzáállásodat. Ha átprogramozod, az agyadat rövid időn belül olyan csodás dolgokat fedezel fel, amiről korábban álmodni sem mertél. Légy önmagad! És soha ne foglalkozzál azzal, hogy mások mit mondanak. Csak magadnak akarj megfelelni.

Ellenben ha meg akarsz felelni a társadalmi elvárásoknak, akkor soha nem fogsz kellő önbizalommal rendelkezni. Figyelj oda a testtartásodra, kisugárzásodra!


Ebből nagyon is kiszűrhető, hogy ki, milyen önbizalommal rendelkezik. Merj bele vágni olyan dolgokba, amitől nagyon félsz. Minél nagyobb egy kihívás, annál nagyobb lesz az önbizalom. A kezdetekben kezdj kis lépésekkel, igaz az önbizalom is ezzel lesz egyenrangú, de nem baj. Később egyre nagyobb megmérettetésekbe vágj bele! Fedezd fel az élet apró örömet. A nap felkeltét, nyugtát. A szakadó esőt. Hóesést, a virágzó fákat, a csicsergő madarakat stb. 
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat